NORVEŠKA MAŠINA POD UPITNIKOM! Gvardiola: Haland se oseća bolje
Foto: EPA/Peter Powell

PREMIJER LIGA

NORVEŠKA MAŠINA POD UPITNIKOM! Gvardiola: Haland se oseća bolje

Fudbal -

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da se fudbaler Erling Haland oseća bolje, posle udarca u stopalo tokom utakmice protiv Borusije iz Dortmunda, ali da će biti pregledan uoči meča sa Lesterom u Premijer ligi posle čega će odlučiti da li će Norvežanin igrati.

Haland koji je postigao 17 golova u 11 utakmica u Premijer ligi ove sezone, izašao je iz igre na poluvremenu utakmice protiv Dortmunda u utorak u Ligi šampiona, ali je i bolestan i umoran, preneo je Skaj.

"Oseća se bolje i danas će trenirati, pa ćemo njegovo stanje proceniti za nekoliko sati. Videćemo kako se oseća i odlučićemo", rekao je Gvardiola.

On je dodao da se Žoao Kanselo oporavlja od bolesti, kao i da Kajl Voker i Kalvin Filips neće igrati u subotu protiv Lestera zbog povrede.

Erling Haland
foto: Profimedia

"Oporavljaju se, posebno Kalvin. Kada sam ga video rekao mi je da se oseća zaista dobro. Pokretljivost ramena mu je odlična i počeo je da trenira loptom. Mora da izbegava kontakt sa saigračima, ali oseća se zaista dobro. Iznenadjeni smo koliko je brzo napredovao", naveo je trener engleskog šampiona.

Upitan da li bi Filips mogao da igra za Siti pre Svetskog prvenstva, Gvardiola je rekao: "Ako je spreman, verujem da može da dobije minute".

On je izrazio nadu da će Filips i Voker biti na raspolaganju za Svetsko prvenstvo.

"Oni su pozitivni, oni su optimistični. U kontaktu su sa Garetom (Sautgejtom). Ne znam, nadam se da će biti na spisku", dodao je Gvardiola.

Svetsko prvenstvo počinje 20. novembra u Kataru.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track