EMOTIVNA SCENA O KOJOJ BRUJI ITALIJA! Dirljiv zagrljaj: Napadač Intera kao ZAŠTITNIK DECE srpskog trenera
Foto: Profimedia

EMOCIJE

EMOTIVNA SCENA O KOJOJ BRUJI ITALIJA! Dirljiv zagrljaj: Napadač Intera kao ZAŠTITNIK DECE srpskog trenera

Fudbal -

Navijači Intera cene legende kluba, a to je na svojoj koži osetio i bivši trener Crvene zvezde - Dejan Stanković.

On je sa svojom Sampdorijom gostovao na Đuzepe Meaci u meču 12. kola Serija A. Inter je očekivano, bez većih problema, rezultatom 3:0 savladao Stankovićev tim, koji se nalazi u zoni ispadanja. Međutim, ishod meča je ostao u drugom planu.

Po ulasku na teren pred početak utakmice, Stanković je dočekan gromkim aplauzom navijača Intera. Teško mu je bilo da sakrije emocije dok je uzvraćao aplauzom ka tribinama.

Dejan Stanković
foto: Profimedia

Legendarni srpski fudbaler za Inter je igrao devet godina, u periodu od 2004. do 2013. godine, kada je završio igračku karijeru.

Nakon utakmice, trener Sampdorije govorio je o prošlosti u Interu ali i samom duelu.

- Moja prošlost u Interu je bila lepa i zahvalan sam Interovim navijačima, kao i navijačima Sampdorije koji su došli da na podrže. Interov tim je veoma snažan, bori se za golove na drugačiji način nego mi i prošao je grupu u Ligi šampiona. Naš pristup je bio dobar, ali nakon gola iz prekida, Interu je posao postao lakši. Čak i drugi gol nismo smeli da dozbolimo. Moj tim je i posle toga bio živ i to je pozitivna stvar koji vučemo iz ove utakmice. Ne volim da gubim, ali skupljam dobre stvari i korak po korak izaći ćemo iz krize. Na kraju smo zaslužili da budemo nagrađeni golom koji nije došao - rekao je Stanković, kojem je ovo bio tek peti meč na klupi tima iz Đenove.

Veliku pažnju medija izazvao je zagrljaj srpskog trenera sa napadačem Intera Romeluom Lukakuom po završetku utakmice.

- Zagrlio sam ga jer je dočekao moje sinove Filipa i Aleksandra raširenih ruku u Interu. Bio im je neka vrsta zaštitnika. Zahvalan sam mu na privrženosti koju je pokazao mojoj deci, on je šampion a pritom je pokazao i da je veliki čovek - pohvalno je govorio Stanković o belgijskom napadaču.

INTER MOŽE DO TITULE

Dejan Stanković govorio je o šansama Intera za osvajanje Serije A.

- Može li Inter da osvoji Skudeto? Da, jer imaju zdravu ekipu, veruju u uspeh, poseduju snagu, tehniku i ličnost - smatra srpski trener.

Naredni meč u Seriji A Sampdorija će igrati protiv Fjorentine 06. novembra, dok Inter, nakon gostovanja Bajernu u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, takođe 6. novembra igra derbi u Torinu protiv Juventusa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track