ZVEZDA JE JESENJI PRVAK U SUPER LIGI! Mladost crvenela na Marakani, a Ivanić doneo crveno-belima ČAK PLUS 10 u odnosu na PARTIZAN
Foto: Starsport

rutinska pobeda

ZVEZDA JE JESENJI PRVAK U SUPER LIGI! Mladost crvenela na Marakani, a Ivanić doneo crveno-belima ČAK PLUS 10 u odnosu na PARTIZAN

Fudbal -

Crvena zvezda je rutinski došla do nove pobede u Superligi Srbije i samim tim i titule jesenjeg prvaka. Na stadionu "Rajko Mitić" pala je ekipa Mladosti - 2:0 (1:0). Golove su postigli Katai u 13. i Ivanić u 77. minutu.

Sa nova tri boda crveno-beli su pobegli Partizanu čak 10 bodova. Crno-beli svoj meč 18. kola Super lige igraju od 19.30 protiv TSC u Bačkoj Topoli.

Meč na najvećem srpskom stadionu praktično je rešen u 50. minutu. Tada su gosti ostali sa igračem manje posle sumanutog starta Miloševića nad Kangom. Zvezda je imala kapital od 13. minuta kada je pogodio Katai, a kada na to dodamo i brojčanu prednost na terenu... Bilo je baš teško očekivati da gosti naprave senzaciju.

Crvena zvezda
foto: Starsport

Lučani su do tog momenta igrali jako dobro! Imali su i tri velike šanse da dođu do 1:1, ali promašivali su Radivojevič, Bojović i Mirić.

Domaći su se takođe pošteno ispromašivali, pre svega, u početnoj fazi meča. Aleksandar Pešić je u dva navrata bio nonšalantan u momentima kada je trebalo da završava akcije šutem.

Zvezda je u drugom poluvremenu igrala slabo, a jedni momenat vredan pomena videli smo u 77. minutu. Tada je Ivanić maestralnim udarcem sa ivice šesnaestrca pogodio gol rivala i stavio tačku na utakmicu.

Generalno gledalo ovaj meč će brzo biti zaboravljen. Čini se da i fudbaleri jedva čekaju zimsku pauzu.

Crvena zvezda - Mladost 2:0

Strelci: Katai 13, Ivanić 77. minut

CRVENA ZVEZDA (4-4-1-1): Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Azarov (od 69. Rodić) - Kangva (od 67. Ivanić), Srnić (od 59. Mijatović), Bukari (od 67. Sanogo), Kanga - Katai - Pešić.

MLADOST LUČANI (4-1-4-1): Samčović - Ćirković, Milošević, Leković , Baha - Vesnić - Ješić, Jojić, Mirić, Radivojević (od 59. Udovičić) - Bojović.

Evo kako je izgledao tok meča:

Kraj utakmice. Crvena zvezda je ovim trijumf došla do jesenje titule

77. minut - GOL! Sjajan porez Mirka Ivanića! Opalio je vezista domaćina sa ivice šesnaestreca i pogodio gol Lučana.

70. minut - Zvezda pokušava da dođe do drugog gola, ali se gosti svim silama brane.

54. minut - Katai je postigao gol, ali je on opravdano poništen, jer je Pešić pre toga napravio prekršaj nad defanzivcem Lučana.

50. minut - Crveni karton za gostujući tim. Poptuno neoprezno startovao je Milošević na Kangu i zasluženo je isključen.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić".

Poluvreme. Imala je Zvezda 4-5 odličnih prilika, ali je postigla samo jedan gol. Gosti su mogli to da kazne je su i oni došli do tri sjajne šanse u finišu prvog poluvremena.

Crvena zvezda
foto: Starsport

33. minut - Dve velike prilike za gostujući tim. Šutevi Bojovića i Mirića izblokirani su od strane defenzivaca Zvezde. A, Bojović je i nekoliko minuta kasnije imao ponovo šansu, ali je šutirao preko gola.

30. minut - Ponovo je Pešić u centru pažnje. Promašio je ovoga puta glavom tik pored stative Samčovića.

20. minut - Pešić je bio sam ispred golmana Lučanaca, ali je hteo da bude nesebičan i asistira Kataiju...Odbrana Mladost je to prozrela.

13. minut - GOL! Crvena zvezda vodi sa 1:0, strelac je Katai. U napadu gde su crveno-beli pogodili i stativu, Katai je lagano glavom sa nekoliko metara ubacio loptu u mrežu.

12. minut - Prvi pokušaj gostiju iz Lučana. Radivojević je bio neprecizan sa ivice šesnaestreca.

5. minut - Bukari je ponovo u centru pažnje. Postigao je gol, ali je on poništen zbog očiglednog ofsajda.

2. minut - Bukari je bio u prvoj odličnoj šansi. Samčović je ipak odlično reagovao i odbranio šut sa 7-8 metara.

1. minut - Počela je utakmica.

Crvena zvezda
foto: Kurir sport

Pred početak meča Srnić, Milunović i Borjan dobili su uramljene dresove od kluba zbog jubilarnog broja mečeva u crveno-belom dresu.

15.25 - Na stadionu je trenutno oko 2.000 - 3.000 gledalaca.

Crvena zvezda dočekuje Mladost iz Lučana u meču 18. kola Mozzartbet Superlige Srbije. Meč na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 15.30 časova.

Naravno, sve to pod uslovom da vreme, tačnije, magla ne bude problem za odigravanje ovog meča.

Trenutno je u tom delu Beograda izuzetno gusta maga i smanjena je vidljivost.

Videćemo kako će situacija da se odvija u narednom periodu.

Za očekivati je da se utakmica odigra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track