KONOR MEKGREGOR KOJI JE VELIKI NAVIJAČ MANČESTER JUNAJTEDA KUPUJE LIVERPUL? Neverovatne vesti sa Ostrva, navijači "crvenih" u čudu
Foto: Printskrin/Instagram

potres u engleskoj

KONOR MEKGREGOR KOJI JE VELIKI NAVIJAČ MANČESTER JUNAJTEDA KUPUJE LIVERPUL? Neverovatne vesti sa Ostrva, navijači "crvenih" u čudu

Fudbal -

Fudbalski klub Liverpul je na prodaju, a posle želje jednog arapskog koncerna da postane novi vlasnik, u igru se umešao i čuveni MMA superstar.

Konor Mekgregor
foto: Printskrin/Instagram

Nekadašnji šampion u MMA i velika zvezda tog sporta Konor Mekgregor javno je izrazio želju da postane novi vlasnik kluba sa Enfilda. Navodno, spreman je da kupi određeni deo deonica, poput NBA košarkaša Lebrona Džejmsa koji je takođe među manjinskim vlasnicima kluba.

I ništa tu ne bi bilo čudno da poznati borac nije veliki navijač Mančester junajteda, najvećeg i najomraženijeg rivala Liverpula. Uz to je i Irac, pa Englezi nikako s radošću nisu dočekali ovu vesti.

Konor Mekgregor
foto: Printskrin/Instagram

Jedan simpatizer Liverpula u konverzaciji sa Konorom Mekgregorom na tviteru, pozvao ga je da kupi klub sa Enfilda. Usledio je odgovor koji je zaprepastio sve na Ostrvu.

– Voleo bih! Zatražio sam informacije u vezi sa ovim čim sam čuo (da se prodaje Liverpul prim. aut). Kakav bi to bio preokret, kakav je to klub! – napisao je Mekgregor.

Vlasnici Liverpula su Amerikanci. Fenvej Sports Grupa (FSG) koja trenutno rukovodi klubom, navela je da je nedavno bilo interesovanja od strane trećih lica za kupovinu deonica kluba. Oni su kupili Liverpul 2010. godine za svega 300 miliona evra od ranijih američkih vlasnika Džordža Džileta Džuniora i Toma Hiksa, i sada bi hteli da ostvare veliki profit. FSG je uglavnom u vlasništvu Džona V. Henrija, koji je bio jedan od dva osnivača zajedno sa predsednikom Tomom Vernerom.

Liverpul
foto: Profimedfia

Engleski finansijski stručnjaci smatraju da je FSG video fantastičnu cenu za koju je ove godine prodat Čelsi (4,25 milijardi funti) i da je procenio da bi ovo možda bio dobar momenat za ogromnu finansijsku dobit. Pogotovo što konkurencija u Premijer ligi postaje sve jača i jača.

S obzirom da su Amerikanci iz FSG veoma proračunati, mogli su da vide kakve su gubitke imali u Arsenalu zbog neigranja u Ligi šampiona poslednjih sezona. U poslednje vreme ogroman minus zabeležio i Mančester junajted, a klubovi poput Njukasla postaju nova pretnja.

Jirgen Klop
foto: Profimedia

Pojedini finansijski eksperti u Americi veruju da bi vrednost Liverpula mogla da dostigne čak pet miliijardi dolara (4,4 milijarde funti), dok u Engleskoj smatraju da je vrednost manja od Čelsijeve.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track