SPARTAK ŠOKIRAO PARTIZAN: Hladan tuš u Humskoj, OČAJNI crno-beli, SENZACIONALNA POBEDA Subotičana! (VIDEO)
Foto: Starsport

superliga srbije

SPARTAK ŠOKIRAO PARTIZAN: Hladan tuš u Humskoj, OČAJNI crno-beli, SENZACIONALNA POBEDA Subotičana! (VIDEO)

Fudbal -

Subotičani su priredili veliko izneneđanje i naneli prvi poraz crno-belima ove sezone na stadionu u Humskoj ulici: Partizan - Spartakl 0:1 (0:0). Pobedonosni gol je postigao Luka Bijelović u 86. minutu!

Pogledajte kako je Bijelović srušio očajni Partizan na stadionu u Humskoj ulici!

Bijelović je sa dvadesetak metara pogodio bliži ugao i matirao golmana Poipovića. Bio je to trenutak odluke, kome je prethodila katastrofalna reakcija Traorea, kome je lopru praktično oteo Stanić i sjajno pronašao strelca Bijelovića.

Partizan
foto: Starsport

Gosti iz Subotice su i na početku drugog poluvremena imali kolosalnu priliku, ali je prvo hrstić u 48. minutu zatresao prešku, ali se lopta ponovo odbila do njega i potom je glavom promašio čitav gol. Bio je to neverovatan promašaj.

Partizan
foto: Starsport

Partizan je bio očajan, trener Petrić se pogubio i nije mogao da pronađe pravu taktiku kako bi ozbiljnije ugrozio Spartak. najbolju priliku je imao Lutovac, kada je u 38. minutu pogodio stativu posle kornera. Crno-beli su bili bezopasni, ali su u nekoliko navrata posle prekida pretili. Nekoliko prilika je imao štoper Marković, ali je bio neprecizan.

Ovim porazom, fudbaleri Partizana su se praktično oprostili od borbe za titulu prvaka i to u sezoni kada će Srbija imati direktnog predstavnika u ligi šampiona, a već sada je gotovo izvesno da tamo sigurno mesto čeka aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu.

Crno-beli su pretrpeli drugi poraz u prvenstvu i drugi su na tabeli sa 40 bodova, sedam manje ali i utakmicom više od prvoplasirane Crvene zvezde.

Spartak
foto: Starsport

Spartak je prekinuo niz od tri utakmice bez pobede, a posle četvrtog trijumfa u ligi zauzima 11. mesto na tabeli sa 18 bodova.

U sledećem kolu, poslednjem uoči pauze zbog Svetskog prvenstva, Partizan će za vikend dočekati Novi Pazar, a Spartak će u Beogradu igrati protiv Voždovca.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica na stadionu u Humskoj ulici, senzacionalnom pobedom Spartaka iz Subotice!

86. minut - GOL - 0:1 - Luka Bijelović! Veliki šok u Humskoj ulici, gosti zasluženo dolaze u vođstvo protiv očajnih crno-belih! Bijelović je sa dvadesetak metara pogodio bliži ugao i golman Popović je kapitulirao!

84. minut - Saničanin je nesmotreno vratio loptu do golmana Popovića sa polovine terena, ali je čuvar mreže crno-belih ipak uspeo da reaguje na vreme i spreči autogol!

74. minut - Korner je sjajno izveo Natho sa leve strane, štoper Marković je bio najviši u skoku, ali je glavom šutirao neprecizno. Propuštena je velika prilika za vođstvo.

68. minut - Natho je izveo slobodan udarac za domaćina, ali štoper Markovića nije stigao u izglednoj poziciji, pred golom Spartaka, da zahvati loptu koja odlazi u gol-aut.

61. minut - Najbolja prilika za crno-bele u drugom poluvremenu. Natho je izveo korner, na prvoj stativi je dobro skočio Marković, ali je tukao glavom pravo u golmana gostiju Manojlovića.

48. minut - Neverovatan promašaj Hrstića! Nakon kontre gostiju izbio je sam ispred Popovića , šutirao snažno i pogodio prečku. Lopta mu se vratila, a on glavom šutira pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvremena stadionu u Humskoj ulici

Prvo poluvreme:

U prvom poluvremenu goto da nije bilo šansi, izuzev prilike koju je imao Lutovac, kada je u 38. minutu posle kornera za domaće pogodio stativu.

Završeno je prvo poluvreme na stadionu Partizana

38. minut - Prva velika prilika za Partizan. Posle kornera, Lutovac je iz trka uputio snažan prizeman šut, ali nije imao sreće, pogodio je stativu!

23. minut - Pokušaj Baždara, silovit udarac sa dvadesetak metara, ali je to izblokirao fudbaler gostiju Ostojič, koji je posle ostao da leži na zemlji.

11. minut - Uzvraća Spartak dobrim napadom i udarcem Petra Stanića, koji je završio pored gola.

Partizan
foto: Starsport

10. minut - Evo i prvog šuta u okvir gola, probao je Rikardo na pas Pavlovića, ali je jako loše zahvatio loptu i Manojlović je lako uhvatio.

1. minut - Počela je utakmica na stadionu u Humskoj ulici

Partizan
foto: Starsport

Fudbaleri Partizana i Spartaka od 16.30 časova igraju u Humskoj zaostalu utakmicu sedmog kola Mozzartbet Superlige Srbije.

Partizan - Spartak 0:0

Stadion: Partizana. Gledalaca: Sudija: Nikola Radaković. Strelci: 0:1 Bijelović (86).

PARTIZAN (4-4-2): Popović – Lutovac, Marković, Saničanin, Urošević – Traore, Natho, Pantić, Baždar – Pavlović, Rikardo Gomeš. Trener: Petrić.

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović – Tanasin, Ostojić, Bogićević, Vitorović – Đurasović, Tumbasević – Bijelović, Stanić, Srećković - Hrstić. Trener: Dunđerski.

Uoči ovog duela, crno-beli zauzimaju drugo mesto na tabeli sa 40 bodova, sedam manje od Crvene zvezde, koja će danas u kasnijem terminu gostovati Čukaričkom na Banovom Brdu.

Urošević novčanu nagradu daje u humanitarne svrhe

Fudbaler Partizana Slobodan Urošević proglašen je za najboljeg fudbalera 18. kola Superlige Srbije.

Slobodan Urošević
foto: Starsport

Pre početka utakmice sa Spartakom, uručeno mu je priznanje, kao i ček na 50.000 dinara koji će uplatiti u humanitarne svrhe.

Ovi susreti su trebali da se odigraju u drugoj polovini avgusta, ali su pomereni zbog obaveza "večitih rivala" na evropskoj sceni.

"Ponekad su igrači preumorni za ove utakmice, ali nadam se da ćemo odraditi tu utakmicu, onako kako treba, kao i još jednu u nedelju, pa da se lepo odmorimo i spremamo za drugi deo sezone. Gosti dolaze rasterećeno, jer ih čeka teška utakmica u nedelju sa Voždovcem. Moramo da se koncentrišemo, da izvučemo ove dve utakmice. Posle TSC-a sam rekao da se divim igračima kako nalaze energiju, bio sam u njihovoj koži, nemam nijednu primedbu na zalaganje, nekad su tehničke stvari slabije, ali popravićemo i to", rekao je trener Partizana Gordan Petrić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track