VELIKA JE ČAST IGRATI ZA SRBIJU! Eraković: Drago mi je što moje partije u Zvezdi nisu prošle nezapaženo, hvala selektoru!
Foto: Ana Paunković

jedini iz superlige

VELIKA JE ČAST IGRATI ZA SRBIJU! Eraković: Drago mi je što moje partije u Zvezdi nisu prošle nezapaženo, hvala selektoru!

Fudbal -

Šampion države Crvena zvezda imaće svog predstavnika na Svetskom prvenstvu u Kataru, s obzirom da se na spisku od 26 igrača kada je reč o reprezentaciji Srbije našao i defanzivac - Strahinja Eraković.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jedan od najtalentovanijih mladih srpskih defanzivaca bio je vidno uzbuđen kada je saznao da se njegovo ime nalazi na spisku putnika za Mundijal u Kataru.

- Velika mi je čast što ću imati priliku da predstavljam svoju zemlju na najvećoj fudbalskoj smotri na svetu. Drago mi je što moje partije u Crvenoj zvezdi nisu prošle nezapaženo i ono što mogu da obećam je da se neću ovde zaustaviti, već da će mi ovaj poziv biti još veći motiv da se iz Katara vratim kao bolji i iskusniji igrač - rekao je Strahinja Eraković i dodao:

- Zahvalio bih se ljudima iz kluba na podršci, preostaje nam još ta utakmica protiv Radnika, tako da su mi sve misli usmerene ka meču koji sledi. Posle toga ću da razmišljam o obavezama koje me čekaju sa reprezentacijom. Naravno, hvala i selektoru na pozivu, daću svoj maksimum da opravdam ukazano poverenje.

Strahinja Eraković
foto: Starsport

Talentovani defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković rođen je 22. januara 2001. godine i prošao je sve mlađe kategorije crveno-belih. U dosadašnjoj karijeri, ukupno je igrao 85 puta za seniorski tim Crvene zvezde, a debitovao je 1. avgusta 2020. godine u meču protiv Novog Pazara.

Strahinja Eraković je takođe prošao i sve uzrasne kategorije reprezentacije Srbije, a svoj put u nacionalnom timu zaokružio je 2. juna 2022. godine kada je debitovao i za A tim u meču sa Norveškom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track