LUIS ENRIKE OBJAVIO SPISAK ZA MUNDIJAL: Španci sa oprobanim snagama idu u Katar, pozvana samo DVA igrača REALA
Foto: EPA/Domenic Aquilina

KATAR 2022

LUIS ENRIKE OBJAVIO SPISAK ZA MUNDIJAL: Španci sa oprobanim snagama idu u Katar, pozvana samo DVA igrača REALA

Fudbal -

Selektor Španije Luis Enrike objavio je spisak od 26 igrača koji putuju na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Enrike se odlučio uglavnom za snage koje je koristio u kvalifikacijama za Mundijal.

Od najzvučnijih imena nema Tijaga Alkantare iz Liverpula i Davida De Hee iz Mančester junajteda, ali njihov status u reprezentaciji je od ranije bio poznat, tako da činjenica na nisu na spisku nije iznenadila tamošnju javnost.

Zanimljivo je da na spisku nema iskusnog štopera Serhija Ramosa, koji je nastupio na dve utakmice u kvalifikacijama.

Na prvi pogled primećuje se da su u sastavu samo dva igrača iz aktuelnog prvaka Evrope - Real Madrida. To su Dani Karhaval i Marko Asensio, koji nije standardan u postavi Kraljevskog kluba. Njihovi klupski saigrači Lukas Vaskez, Dani Sebaljos, Alvaro Odriozola i Naćo Fernandez, nisu dobili pozive selektora.

18 igrača sa spiska Španije nastupa u Primeri, 5 u Premijer ligi, a preostala 3 mesta pripala su dvojici igrača PSŽ-a (Soler i Sarabia) i Daniju Olmu iz Lajpciga.

Španija se nalazi u Grupi E, a u prvom kolu rival će joj biti Kostarika 23. novembra, derbi sa Nemačkom igraju 27.novembra, dok će protivnik u poslednjem kolu biti Japan (1. decembar).

SPISAK ŠPANIJE ZA SP U KATARU:

Golmani: Unai Simon (Atletik Bilbao), Robert Sančes (Brajton), David Raja (Brentford).

Odbrana: Dani Karvahal (Real Madrid), Sesar Aspilikueta (Čelsi), Erik Garsija (Barselona), Pau Tores (Viljareal), Ugo Giljamon (Valensija), Ajmerik Laport (Mančester Siti), Đordi Alba (Barselona), Hose Gaja (Valensija).

Vezni red: Serhio Buskets (Barselona), Rodri (Mančester Siti), Gavi (Barselona), Karlos Soler (PSŽ), Markos Ljorente (Atletiko Madrid), Pedri (Barselona), Koke (Atletiko Madrid).

Napad: Alvaro Morata (Atletiko Madrid), Marko Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (PSŽ), Ansu Fati (Barselona), Feran Tores (Barselona), Niko Vilijams (Bilbao), Dani Olmo (Lajpcig) i Jeremi Pino (Viljareal).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track