SUBOTIČANIN KOJI JE SRUŠIO PARTIZAN U 86. MINUTU: DETE SPARTAKA, gol protiv crno-belih samo najava ogromnog POTENCIJALA (VIDEO)
Foto: Starsport

MLADA NADA

SUBOTIČANIN KOJI JE SRUŠIO PARTIZAN U 86. MINUTU: DETE SPARTAKA, gol protiv crno-belih samo najava ogromnog POTENCIJALA (VIDEO)

Fudbal -

Nakon 18 odigranih kola u Mozzartbet Superligi Srbije, Partizan je u zaostatku za Crvenom zvezdom od 10 bodova, a velikim delom to je zasluga mladog igrača Spartaka - Luke Bijelovića.

Igrao se 86. minut utakmice zaostalog 7. kola Superlige, između Partizana i Spartaka, kada je mladi napadač tima iz Subotice primio loptu nedaleko od šesnesterca domaćina, šutirao sa dvadesetak metara od gola i poslao loptu iza leđa golmana crno-belih Popovića.

Nastupio je muk u Humskoj - Spartak je srušio vicešampiona države na njegovom terenu. Nisu se crno-beli oporavili od ovog šoka, a nisu ni imali previše vremena za to. Na kraju je na semaforu pisalo 1:0 za goste.

Junak ove priče je rođeni Subotičanin, u čijoj glavi je, prema njegovim rečima, samo Spartak.

Dvadesetjednogodišnji Bijelović govorio je za Kurir o pomenutoj utakmici i drugim temama.

- Osećaj je zaista fantastičan. Retko ko je očekivao ovako nešto, ali mi smo verovali, izašli na teren i uspeli da dođemo do velike pobede - odgovorio na mladi Subotičanin na pitanje kakav je osećaj postići pobedonosni gol protiv Partizana.

Luka Bijelović, Spartak
foto: Starsport

Nije bilo previše vremena za razmišljanje u trenucima pre šuta za pobedu.

- Čim sam primio loptu od saigrača znao sam da ću da šutiram. Bio je završni period utakmice, a u ovakvim utakmicama, kada imate dobar rezultat, mali broj igrača je u napadu. Zbog toga sam znao da nemam previše opcija i šut je bio najbolji izbor - rekao je Bijelović.

Ovim golom, indirektno je pomogao Crvenoj zvezdi, koja je došla na +10 u odnosu na "večitog rivala".

- Ne razmišljam o tome, bitan mi je samo Spartak. Ja sam dete Spartaka - jasan je Luka, koji od stranih klubova simpatiše Real Madrid.

Od ranih fudbalskih dana je član Spartaka.

- U Spartaku sam počeo da treniram od šeste godine. Prošao sam sve mlađe kategorije u Spartaku, od petlića, preko pionira do omladinaca. Zatim sam bio u Bačkoj na pozajmici jednu sezonu, kako bih se prilagodio na seniorski fudbal, a zatim sam se ponovo vratio u Spartak.

Postojalo je interesovanje Mehelena na leto, ali do realizacije transfera nije došlo.

- Klubovi su između sebe pregovarali, ja se nisam u to mešao. Na kraju ipak nije došlo do dogovora - rekao je Bijelović, koji ističe da bi voleo da se oproba u inostranstvu kada dođe prava ponuda.

Za kraj razgovora, Luka kaže da jedva čeka da krene Mundijal.

- Gledaću Svetsko prvenstvo, naravno. Jedva čekam. Mislim da imamo najbolju reprezentaciju u poslednjih nekoliko godina. Smatram da ćemo ostvariti dobar rezultat, proći grupu, a za dalje sve zavisi od žreba - u pozitivnom tonu završava razgovor za Kurir, ovaj, na prvi utisak, veoma kulturni mladić sa severa Srbije.

Luka Bijelović je za Spartak ove sezone nastupio na svakoj prvenstvenoj utakmici, a gol Partizanu bio mu je četvrti po redu. U prethodne dve sezone bio je jedan od najstandardnijih igrača tima iz Subotice, sa čak 63 prvenstvena meča.

Tek mu je 21 godina, a već ima toliko odigranih utakmica u seniorskom fudbalu iza sebe. Očigledno je da fudbalska Srbija ima novu mladu nadu za budućnost.

Kurir sport/Mile Đurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track