SRBIJA JE UVEK BILA MOJ JEDINI IZBOR, A NE BOSNA! Srđan Babić: Ovo sam čekao 26 godina, srećan sam zbog Piksijevog poziva!
Foto: Starsport

nacionalno svestan

SRBIJA JE UVEK BILA MOJ JEDINI IZBOR, A NE BOSNA! Srđan Babić: Ovo sam čekao 26 godina, srećan sam zbog Piksijevog poziva!

Fudbal -

Srđan Babić osvojio je zlatnu medalju sa omladinskom selekcijom Srbije na Svetskom prvenstvu 2015. godine na Novom Zelandu. Otada je njegova karijera imala uspone i padove.

Srđan Babić
foto: Starsport

Mukotrpan rad i trud su se konačno isplatili Srđanu Babiću, snažni levonogi defanzivac posle sjajnih partija u dresu španske Almerije zaslužio je poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića.

Pokazao je u crvenom dresu da se na njega može osloniti, pa je s pravom i zasluženo našao svoje mesto među 26 putnika za Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Osećaj je sjajan. Ranije nije bila tako dobra atmosfera oko reprezentacije. Nisu se poklopili rezultati, a ova generacija je pokazala potencijal. Prihvaćen sam od strane kolektiva, kao da sam dugo tu i većinu igrača poznajem iz mlađih selekcija - rekao je za Maksbetsport Srđan Babić.

Srđan Babić
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Nekadašnji defanzivac Vojvodine, Sosijedada i Crvene zvezde rođen je u Republici Srpskoj.

- Nije tajna da je Srbija uvek bila jedini moj izbor i čekanje se baš isplatilo. Verovao sam da će moje igre u Almeriji da budu ispraćene i zahvalan sam selektoru Stojkoviću. Ovo jedan od najlepših detalja, a srećan sam što idem u Katar.

Srđan Babić
foto: Starsport

Da nije bio strpljiv i nacionalno svestan, moglo je da bude i drugačije.

Bilo je poziva da nastupam za BiH. Rođen sam u Banjaluci, ali nisam hteo. Moj stav je bio jasan i ovo čekam 26 godina. San svih nas je da budemo u dresu zemlje koju volimo – rekao je Babić i najavio hrabru i pametnu igru srpske reprezentacije na Mundijalu protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track