SKANDAL! PLATIO PROSTITUKE SEBI I SAIGRAČIMA: Zbog "divljih orgija" jedan od NAJBOLJIH U ISTORIJI svoje države ne ide na Mundijal!
Foto: EPA/Robert Ghement

POGREŠIO

SKANDAL! PLATIO PROSTITUKE SEBI I SAIGRAČIMA: Zbog "divljih orgija" jedan od NAJBOLJIH U ISTORIJI svoje države ne ide na Mundijal!

Mundijal 2022 -

Na manje od 10 dana do početka Svetskog prvenstva, u javnost je dospeo veliki skandal jednog od najboljeg fudbalera u istoriji Meksika, Havijera Hernandeza.

Popularni Čičarito je član Los Anđeles Galaksija gde je saigrač srpskog centarfora Dejana Joveljića.

Jedini je fudbaler koji je bio strelac barem jednom na poslednja tri Mundijala, a u Kataru neće igrati.

Kvalitetom i zaista bogatim iskustvom zaslužuje da se njegovo ime nađe na spisku putnika, ali selektor Gerardo Martino, neće računati na njega zbog skandala sa prostitutkama, prenosi španska "Marka".

Samo 10 dana pre početka Mundijala u Rusiji 2018. godine nekoliko neimenovanih reprezentativaca Meksika je organizovalo "divlje orgije sa prostitutkama".

Informacije o toj situaciji su ekspresno obišle svet, ali su u prvom periodu kao javna tajna čuvana imena fudbalera koji su učestvovali u tome.

Otkako je Martino preuzeo poziciju selektora početkom 2019. godine, Čičarito je za nacionalni tim igrao na samo tri utakmice, a od novembra iste godine nije dobijao pozive.

O onome što su svi slutili, prvi je javno govorio Hose Ramon Fernandez, čuveni meksički sportski novinar. On je otkrio deo razgovora sa selektorom.

"Martino nam je preneo da je Čičarito unajmio dve prostituke tokom putovanja u Njujork i San Antonio. Iako su ostali igrači odbili takvo druženje, svi su bili optuženi za orgije, a njihove žene su očekivano nakon toga bile ljute. Zbog toga je došlo do sukoba između Čičarita i grupe fudbalera, a Martino nije uspeo da od centarfora dobije priznanje da je zaista uradio ono za šta je optužen", rekao je pomenuti novinar.

On je otkrio da je zbog pomoći u organizaciji druženja uručen otkaz jednom radniku Fudbalskog saveza Meksika i da je taj skandal razlog zbog kojeg Hernandez propušta Svetsko prvenstvo, poslednje na kojem je realno da igra važnu ulogu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track