JOVIĆ PREKINUO MUKE PARNOG VALJKA: Partizan NA MIŠIĆE slomio Novi Pazar! Crno-beli sa pobedom otišli na odmor (VIDEO)
Foto: Starsport

SUPERLIGA srbije

JOVIĆ PREKINUO MUKE PARNOG VALJKA: Partizan NA MIŠIĆE slomio Novi Pazar! Crno-beli sa pobedom otišli na odmor (VIDEO)

Fudbal -

Golom "rezerviste" Nemanje Jovića dvadesetak minuta pre kraja utakmice, "parni valjak" je na svom terenu jedva na mišiće slomio otpor Pazaraca i na jedvite jade ostvario minimalnu pobedu: Partizan - Novi Pazar 1:0 (0:0).

Partizan je kontrolisao meč od starta, uspevao je preko krila da poremeti odbranu Novog Pazara ne i da je matira. Propustio je Ljubomir Fejsa prvu veliku priliku kada je sa šest metara iskosa prebacio prazan gol, da bi golman Filip Kljajić u 26. minutu refleksno nogom odbranio ne baš dobar udarac Kvinsija Meniga sa desetak metara. Odbitak je Samed Baždar poslao pored gola.

Tek posle pola sata gosti su se oslobodili pritiska i zapretili dva puta preko kapitena Lončara, koji umalo da kazni promašene zicere Fejse i Meniga. Njegov prvi udarac bio je izblokiran, a drugi je zaustavio golman Popović, jedva skrenuvši loptu u korner. Ponestajalo je snage domaćinu pred kraj prvog dela, a samim tim i koncentracije, pa se na odmor otišlo bez golova.

Očekivao se žestok pritisak igrača Partizana u nastavku, međutim, igrači Paratizana bili su veoma nestrpljivi, napravili su mnogo grešaka u pasu, pa su se gosti lako branili, samo što ni oni nisu koristili prostor koji su im ostavljali domaćini. Imao je domaćin i peh jer je u 64. minutu ostao bez povređenog Rikarda Gomeša (zadnja loža), ali je nastavio da pritiska odbranu gostiju.

Crno-beli na zimski odmor odlaze sa minimalnom pobedom od Novog Pazara, ali i sa "minus 10" bodova u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

Partizan je zadržao drugo mesto na tabeli sa 43 boda, a Pazarci imaju 31 bod i prezimiće na šestoj poziciji.

Početkom februara naredne godine, Novi Pazar u 20. kolu dočekuje ekipu TSC-a, dok Partizan gostuje Napretku.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

85. minut - Štoper Partizana je poklonio kontranapad protivniku koji je intervencijom zaustavio Urošević. Usledio je korner koji nije doneo priliku Pazaru da ugrozi Popovića.

80. minut - Mladi štoper gostiju Rubežić oborio je Jovića na ivici kaznenog prostora, te je usledio slobodan udarac koji je izveo Natho. Međutim, Izraelac je gađao preko gola.

78. minut - Zalomio je Pantić i tako stvorio sebi prostor koji je iskioristio da uputi udarac. Ipak, još jednom je Kljajić bio na mestu i loptu prosledio u korner.

72. minut - GOL - 1:0 - Nemanja Jović! Petrić je napravio dobar potez kada je umesto željnog dokazivanja, ali i indisponiranog Baždara dao šansu Joviću, koji se odlično snašao pred golom Pazaraca i uhvatio golmana gostiju Kljajića na krivoj nozi, poslavši loptu u gol sa desetak metara. Rubežić nije najbolje intervenisao, Jović je prihvatio loptu, oslobodio se igrača i dao vodeći gol.

67. minut - Posle majstoroije Dijabatea, slab udarac Pantića, koji zaustavlja odlični golman Kljajić.

Partizan
foto: Starsport

64. minut - Prinudna izmena u Partizanu: umesto povređenog rikarda Gomeša, šansu je dobio Danilo Pantić.

60. minut - Dobar centaršut kapitena Uroševića sa leve strane, ali je Pavlović loše šutirao glavom i lopta je otišla pored gola.

57. minut - Petrić je rešio da pojača napad dvostrukom izmenom: ušli su Pavlović i Jović, a izašli Menig i Baždar, koji je izgoreo u prevelikoj želji da prikaže dobru partiju!

49. minut - Zapretili su domaći, ali je udarac Holanđanina Meniga sa dvadesetak metara prohujao pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, Novi Pazar je odmah krenuo u ofanzivu, Lončar je uputio loptu sa leve strane, ali je Popović bio na mestu.

Prvo poluvreme:

Posle šokantnog poraza od subotičkog Spartaka u prošlom kolu na svom terenu, fudbaleri Partizana su bili očajni u prvom poluvremenu i protiv Novog Pazara. Doduše, imali su dva zicera sredinom prvog poluvremena, ali se prvo obrukao Fejsa, jer je promašio prazan gol, a potom je Menig šutirao traljavo. Velike promašaje umalo da kazni Lončar, koji je u dva navrata ozbiljno ugrozio golmana domaćih Popovića, koji je posle njegovog silovitog udarca jedva skrenuo loptu u korner.

Završeno je prvo poluvreme na stadionu Partizana.

44. minut - Kombinacija Natha i Baždara ispred šesnaesterca gostiju, ali je poslednje dodavanje presečeno i akcija je propala.

39. minut - Posle dužeg vremena Dijabate u akciji, centrirao je ka Rikardu, a Joksimović je skrenuo u korner.

Kod kornera lopta je pala na peterac, Lončar je "očistio".

36. minut - Odbrana Partizana deluje bušno poput švajcarskog sira, Lončar je u dva navrata ozbiljno ugrozio golmana crno-belih Popovića. Jednom je šutirao preko gola, a drugi put je njegov silovit udarac Popović jedva skrenuo u korner.

23. minut - Nova kolosalna prilika za Partizan, ali Menig iz sjajne pozicije šutira traljavo i Kljajić brani njegov udarac.

21. minut - Najbolja prilika za Partizan posle slobodnog udarcaa koji je izveo Natho. Lopta se odbila do Fejse, koji je ostao sam kao duh, ali to nije iskoristio nego se obrukao: promašio je prazan gol!

19. minut - Dva pokušaja u dvadeset sekundi Sameda Baždara, prvi put je loše zahvatio loptu, drugi put je iznudio korner.

13. minut - Opasno je zapretio Novi Pazar, ali Majdevac pogađa spoljni deo mreže. Prethodno je grubu grešku napravio štoper partizana Vujačić.

Partizan
foto: Starsport

11. minut - Prvi udarac u okvir gola, centrirao je Natho, a Rikardo je šutirao glavom, međutim, nedovoljno snažno, lopta je završila u rukama Kljajića. Dobio je Rikardo udarac u glavu, sudario se sa Rubežićem pa mu se ukazuje pomoć.

10. minut - Natho je vukao loptu 30-ak metara, probao da proigra Rikarda u šesnaestercu, pročitali su ga defanzivci gostiju i odneli loptu.

6. minut - Prva pretnja Partizana, Dijabate je stvorio akciju, Rikardo odložio za Meniga, ali njegov udarac je izblokiran. U nastavku akcije je Baždar šutirao sa 18 metara, visoko preko gola.

1. minut - Počela je utakmica na stadionu u Himskoj ulici.

Partizan
foto: Starsport

Fudbalski klub Partizan od 15:30 protiv Novog Pazara u Beogradu igra poslednju utakmicu u jesenjem delu sezone.

Partizan - Novi Pazar 1:0

Stadion: Partizana. Gledalaca: Sudija: Trifković. Strelci: 1:0 Jović (72)

PARTIZAN: Popović – Lutovac, Marković, Vujačić, Urošević – Fejsa, Natho – Dijabate, Baždar, Menig – Rikardo. Trener: Petrić.

NOVI PAZAR: Kljajić – Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović – Momčilović, Lončar – Mijić, Nikčević, Gavrić – Majdevac. Trener: Čakar.

Susret u Humskoj u 19. kolu ujedno je i poslednji za dve ekipe pred početak Svetskog prvenstva.

Partizan pred domaćim navijačima želi da se osveti Novom Pazaru za poraz rezultatom 1:0 u četvrtom kolu Mozzart bet Super lige Srbije.

Crno-beli sa drugog mesta ulaze u duel protiv šestoplasiranog tima, a trener Gordan Petrić je objasnio zbog čega je važna pobeda za kraj jesenjeg dela nakon poraza od Spartaka u prošlom kolu.

"Nadam se da ćemo pobediti Novi Pazar i ono što je bitno je da momci odu kućama, sad su te slave, ja stalno potenciram da igraju za sebe i za svoje porodice. Da budu pored porodice, da se odmore, da se restartuju i da krenu ponovo, i kad krenu ponovo, moraju da se dokazuju, kad kažu da igraju za Partizan, ali pre svega igraju za sebe i za svoje porodice. Nadam se da će provesti te slave sa porodicom, ko slavi, slavi, da ovde neki igrači, stranci dolaze kasnije, ne 21. nego 26. jer katolički Božić. Meni je bitno da provedu vreme s njima", rekao je Petrić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track