ZVEZDIN TRIO NA SVETSKOM PRVENSTVU: Eraković, Borjan i Bukari u Kataru, velika čast za šampiona Srbije
Foto: www.crvenazvezdafk.com

prezentacija

ZVEZDIN TRIO NA SVETSKOM PRVENSTVU: Eraković, Borjan i Bukari u Kataru, velika čast za šampiona Srbije

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda imaće trojicu igrača koji će predstavljati klub na predstojećem Mundijalu u Kataru!

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Strahinja Eraković će igrati pod zastavom Srbije, Milan Borjan će kao kapiten predvoditi Kanadu, dok će Osman Bukari braniti boje Gane na Svetskom prvenstvu.

Na spisku reprezentacije Srbije od 26 fudbalera, poziv je stigao na adresu Ljutice Bogdana 1a za talentovanog defanzivca Strahinju Erakovića. Dete Crvene zvezde je prikazivalo sjajne partije u prethodne dve sezone i izraslo u već prekaljenog štopera, a mogućnost pokrivanja i bekovskih pozicija ga je krunisala u kompletnog defanzivca. Momak rođen 2001. godine je prošao sve uzrasne kategorije nacionalnog tima Srbije, a debi za A tim ostvario je 2. juna 2022. godine na duelu protiv Norveške. Nema sumnje da će Eraković steći veliko i neprocenjivo iskustvo na predstojećem Svetskom prvenstvu, kao i da će prezentovati Crvenu zvezdu na najvišem mogućem nivou.

Milan Borjan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Poziv reprezentacije Kanade za Svetsko prvenstvo nije izostao za kapitena Zvezde Milana Borjana koji će takođe sa trakom oko ruke predvoditi nacionalni tim iz Severne Amerike. Popularni “Kanaski” će igrati na Mundijalu posle čak 36 godina, a selektor Kanade - Džon Herdman velike nade polaže u iskusnog čuvara mreže koji je prvi izbor na golu. Veoma bogatu karijeru i mnogobrojne uspehe sa Crvenom zvezdom u poslednjih šest godina, rođeni Knjinanin će dodatno ulepšati igranjem na Mundijalu u Kataru.

Osman Bukari
foto: www.crvenazvezdafk.com

Osman Bukari će igrati za Ganu na Svetskom prvenstvu, pošto se nakon šireg spiska i zvanično našao u užem izboru selektora Otoa Ada. Predstavljaće brzonogi krilni napadač Zvezdu u Kataru zajedno sa saigračima iz reprezentacije Gane koji dolaze iz najjačih fudbalskih liga u Evropi. Bukari je od prve utakmice za Crvenu zvezdu pokazao da se radi o sjajnom dribleru sa vrhunskim brzinskim sposobnostima, a golovi i asistencije nisu izostali. U sedam navrata nekadašnji fudbaler Genta i francuskog Nanta je tresao mreže rivala, dok je u pet situacija proigrao saigrače za gol. Odlične partije u domaćem šampionatu i na međunarodnoj sceni su bili samo mali indikator da je Bukari igrač svetske klase. Nema dileme da će imati ulogu na mečevima “Crnih zvezda” na predstojećem Mundijalu u Kataru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track