PARTIZANOVAC VRATIO NOVČANIK ZVEZDANU TERZIĆU: Ako me zovu dolazim na Marakanu!
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

momče, ljudino

PARTIZANOVAC VRATIO NOVČANIK ZVEZDANU TERZIĆU: Ako me zovu dolazim na Marakanu!

Fudbal -

Da prave ljudske vrednosti žive u srpskom narodu i da nismo onakvi kakvim pokušavaju da nas predstave, pokazuje primer iz Surdulice. Mladi Filip Cvetković (21) pronašao je novčanik generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića i vratio mu ga. Ovaj, pak, nije dozvolio da ne nagradi čast i poštenje.

Filip Cvetković
foto: Privatna arhiva

Kurir je pronašao Filipa u Surdulici i to na poslu. On nam je ispričao celu priču koja je digla Srbiju na noge.

- Video sam neke ljude ispred hamburgernice kako kupuju hranu. Rekli su mu prijatelji da su to ljudi iz Crvene zvezde i da je među njima Zvezdan Terzić. Nisam prepoznao čoveka, mada sam čuo za njega. Kada su otišli, primetili smo da su na klupici ostali novčanik i naočare. Otvorio sam novčanik, video sam dokumenta i shvatio da se radi o Zvezdanu Terziću. Odmah sam poželeo da ga potražim i da mu vratim izgubljene stvari - priča u dahu Filip Cvetković.

Filip Cvetković
foto: Printskrin

I onda nastaje najteži deo, kako doći do Zvezdana Terzića, koji je otišao na stadion u Surdulici, da gleda utakmicu između Radnika i Crvene zvezde.

- Došao sam do VIP lože. Tu je bio jedan inspektor iz Surdulice koga poznajem. Rekao sam mu da pozove Terzića i objasnio mu o čemu se radi. Nije me shvatio ozbiljno, rekao da se ne zezam sa takvim stvarima. Onda sam prišao glavnom obezbeđenju... I oni su mislili da se šalim. Naš razgovor je čuo jedan od okupljenih policajaca i poručio im da zovu Terzića.

Zvezdan Terzić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Na kraju je ipak došlo do susreta.

- Čim je došao Terzić, izvadio sam novčanik i rekao mu da ga je izgubio. Čestitao mi je i kazao da sam jedan u milion! Zahvalio mi se, a ja sam tada krenuo... Rekao mi je: "Stani, stani"... Izvadio je određenu sumu novca da me časti. Nisam hteo da prihvatim, ali je insistirao.... Na kraju sam morao da uzmem, iako sve nisam uradio iz bilo kakve koristi.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

FK Crvena zvezda završila je sezonu pobedom u Surdulici (2:1), a Filipa Cvetkovića pitali smo da li bi voleo da bude na proleće gost kluba na jednoj od utakmica.

- Naravno! Što, da ne?! Išao, bih ako me budu pozvali. Inače, ja sam partizanovac - sa smehom je završio razgovor mladi Filip Cvetković.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track