02:56

NE SMEMO SE PLAŠITI BRAZILA Bjelica: Niti imaju krila, niti lete, isti su kao i mi! PIKSI DRŽI STVARI POD KONTROLOM

KURIR TELEVIZIJA

SA BRAZILOM ISTO KAO SA BAHREINOM! Bjelica: Niti imaju krila, niti lete, isti su kao i mi! PIKSI DRŽI STVARI POD KONTROLOM

Fudbal -

Počelo je svetsko prvenstvo u fudbalu. Legendarni Brazilac Ronaldo je poručio da Brazil ima obavezu da pobedi Srbiju! Idemo u nove pobede, jedino nas zanima da Srbiju predstavimo na najlepši mogući način", poručio je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. Mađarski premijer Viktor Orban, veruje da reprezentacija Srbije može da osvoji Svetsko prvenstvo u fudbalu. On je toliko ubeđen da je odlučio da se, kako je napisao na svom Tviter nalogu, kladi na našu reprezentaciju.

U emisiji Puls Srbije na Kurir TV govori li su o Mundijalu Rade Zalad, bivši golman Partizana i fudbalski trener i Branislav Bjelica, urednik u Kuriru.

Puls
foto: Kurir televizija

- Imamo jako tešku i zahtevnu grupu. Trenutno u našem narodu vlada euforija, koja postoji pred svako prvenstvo. Mi smo jednostavno takvi. Ovoga puta imamo reprezantaciju koja apsolutno zaslužuje našu pažnju. Za početak, prolazak grupe treba smatrati uspehom - rekao je Zalad.

Bjelica je izneo utisak da je euforija ovoga puta manja nego što je inače slučaj pred mundijal, a zasluge za to pripisuje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

Piksi
foto: Starsport

- Mislim da ćemo se složiti oko toga da su pred svestsko prvenstvo uvek prevelika očekivanja, ali sad mi deluje da je euforija manja. To je , čini mi se, glavna zasluga Dragana Stojkovića. On deluje kao čovek koji je pun samopouzdanja, ali ne onog šupljeg, već istinskog - kaže Bjelica.

- Piksi je toliki autoritet jer stoji iza onoga što kaže i zna šta priča. Sad imamo tim sastavljen od igrača koji u svojim timovima igraju značajne uloge. To nam daje taj optimizam, ali ne i euforiju, da možemo nešto da uradimo - rekao je Zalad.

Povodom predstojeće utakmice sa Brazilom, Bjelica je rekao da snaga ove reprezentacije ne treba da nas obeshrabri.

- Mislim da je obaveza svakog sportiste da pobeđuje. Ideš da pobediš da li igrao protiv Brazila ili Bahreina. Ja bih se nadovezao na Mitrovićevu izjavu koji je u vezi za Brazilom rekao: Pa šta? Da li oni imaju krila, da li lete? Ne, isti su kao i mi, isto ih ima jedanaest, isto imaju dve ruke, dve noge i glavu - rekao je Bjelica.

Puls
foto: Kurir televizija

Dodao je da nije zadovoljan organizacijom svetskog prvenstva u Kataru.

- Prvo 22 puta se svetsko prvenstvo igralo leti i normalnije da se fudbal igra tada, a ne, kao sad, zimi. Ne dopada mi se što se igra u Kataru, jer su velike kontroverze izblie oko toga kako je pao izbor na tu državu. Takođe, tamo nema te specifične karnevalske atmosfere. Ljudi idu tamo da se vesele, da piju, a tamo mi ne deluje da ima mnogo mesta za zabavu. Nije mi se ni dopala ni utakmica. Reprezentacija Katara je zalutala na prvenstvo - smatra Bjelica.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track