NAKON SMRTI JEŠIĆA JOŠ JEDNA UŽASNA VEST: Preminuo čuveni funkcioner Partizana, u Humsku doveo Jovetića, Mitrovića, Vlahovića...
Foto: Starsport

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM

NAKON SMRTI JEŠIĆA JOŠ JEDNA UŽASNA VEST: Preminuo čuveni funkcioner Partizana, u Humsku doveo Jovetića, Mitrovića, Vlahovića...

Fudbal -

Nakon tragične smrti Miodraga Ješića, ovog četvrtka Partizan je saopštio još jednu tužnu vest, preminuo je Nedeljko Kostić, nekadašnji direktor omladinske škole Partizana, u 74. godini.

- Tužan dan za Partizan. Posle Miodraga Ješića, napustio nas je naš čika Kole, Nedeljko Kostić - navedeno je u kratkom saopštenju crno-belih.

Kostić nikada nije bio profesionalni fudbaler, ali se oprobao kao trener, a čuven je po radu sa mlađim uzrastima.

Čika Kole (levo)
Čika Kole (levo)foto: Starsport

Najveći deo karijere proveo je u Partizanu gde je, pod njegovim okom, odrastao veliki broj crno-belih asova.

U jednom intervjuu iz 2021. godine, Kostić je pomenuo samo neke od igrača koji su kao dečaci stigli u Partizan dok je on bio zadužen za rad sa mlađim kategorijama.

- Jovetić, Mitrović i Vlahović došli su u Partizan u moje vreme, te se može reći da smo ljudi zaduženi za Partizanovu školu tada i ja delom zaslužni što su stigli gde su danas. Pored pomenutih igrača tu je i Saša Lukić kojeg sam doveo iz Šapca. Fantastično je videti Partizanovu decu da na taj način predstavljaju zemlju, ali i klub u kojem su ponikli. Vlahović i Mitrović su bili sjajni, a izvanredno veče imao je i Strahinja Pavlović. Oduševio me je, odigrao je veoma sigurno i očigledno je da izrasta u vrhunskog štopera. Partizan sa te strane zaista može da se ponosi - rekao je Kostić za "Mozzart sport.

Kurir sport

Bonus video:

02:24

POSLEDNJE TELEVIZIJSKO POJAVLJIVANJE MIODRAGA JEŠIĆA Ovako je proslavljeni trener komentarisao meč Srbije s Brazilom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track