ZLATNA DEVOJČICA SRPSKOG SPORTA - Nina Grujić budućnost srpskog tekvondoa
Foto: Privatna arhiva

samo napred

ZLATNA DEVOJČICA SRPSKOG SPORTA - Nina Grujić budućnost srpskog tekvondoa

Ostali sportovi -

Nina Grujić članica Taekwondo Kluba "Imperium-Pazova" iz Nove Pazove proteklog vikenda ostvarila je neverovatan rezultat osvojivši zlatnu medalju na prvenstvu Balkana u tekvondou.

Turnir je održan u Draču u Albaniji, a ova neverovatno talentovana devojčica koja ima samo 10 godina i koja tekvondo trenira tek dve godine do svoje prve medalje na ovako velikom takmičenju došla je ubedljivim pobedama nad predstavinicom Grčke, Crne Gore...

Uz Ninu na ovom prestižnom turniru takmičile su se i Jana Stojanović (11) i Andjela Vujin (13) takođe članice tekvondo kluba Imperium-Pazova koje su nakon nekoliko pobeda u teškim borbama nažalost izgubile u borbama za najsjajnije odličje.

Nina Grujić
foto: Privatna arhiva

Treba napomenuti da su tu i jako značajniji uspesi mlade tekvondistkinje do sada prvo mesto na Asteriks Kup-u Najvecem međunarodnom turniru u Srbiji koji je okupio 1600 takmičara iz 160 klubova i 16 zemalja.

Prvo mesto na prvenstvu Vojvodine kao i dve zlatne medalje na dva medjunarodna turnira na kojima je ujedno proglašena i za najbolju takmičarku turnira u konkilurenciji pionirki A klase (Koloseum Open i Elit Open).

Moramo reći i to da je Nina na ovaj turnir krenula, i borila se pod visokom temperaturom, ali nije želela da odustane od borbi i samog takmičenja, kako i ako jako mlada i sama kaže da joj je čast da se bori za svoju zemlju, i nada se da će jednoga dana (po uzoru na svog idola Milicu Mandić) Srbiji doneti zlatno odličje sa OI.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track