NEVEROVATAN PUT MAROKANCA! Pre dve godine igrao u PETOJ LIGI, a sad bi mogao preći u jedan od NAJVEĆIH klubova na SVETU!
Foto: KARIM JAAFAR / AFP / Profimedia

ZASLUŽENO

NEVEROVATAN PUT MAROKANCA! Pre dve godine igrao u PETOJ LIGI, a sad bi mogao preći u jedan od NAJVEĆIH klubova na SVETU!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Maroka zaludela je ceo svet plasmanom u polufinale Mundijala u Kataru.

Očekuje se da po završetku prvenstva mnogi od fudbalera ove selekcije ostvare transfere u neke od najjačih evropskih klubova. A jedna priča se posebno izdvaja.

Španski Mundo Deportivo preneo je informaciju da je Barselona ozbiljno zainteresovana da u svoje redove dovede marokanskog veznjaka, Azedina Unahija.

Ovaj 22-godišnji fudbaler nastupio je na svakoj utakmici selekcije sa severa Afrike na ovom Mundijalu i svakako je jedan od najzaslužnijih za istorijski uspeh njegove reprezentacije.

Unahi je trenutno član francuskog prvoligaša Anžea za koji nastupa od leta 2021. godine, kada je stigao ni manje ni više nego iz treće lige Francuske.

Iznos obeštećenja koji je tom prilikom Anže platio Avranšeu za ovaj transfer nije poznat.

Pre Avranšea, Unahi je bio član drugog tima Rasing Strazbura, koji nastupa u petoj ligi Francuske.

Ukoliko se realizuje transfer u Barselonu, Unahi će za dve godine preći put od pete lige Francuske do jednog od najvećih klubova na svetu.

Barselona, Nou Kamp, Kamp Nou, stadion Barselone
foto: Profimedia

Još ako uspe da uzme medalju sa Marokom, to će verovatno biti jedan od najvećih i najbržih uspona nekog fudbalera u istoriji. A i bez toga je već ušao u anale sa svojom nacionalnom selekcijom.

Maroko će izaći na megdan Francuskoj u sredu od 20 časova, u istorijskoj utakmici polufinala Svetskog prvenstva. Unahi će skoro sigurno biti u prvoj postavi i za ovaj duel.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track