BRUTALNE PSOVKE NA MUNDIJALU OBIŠLE SVET: Ovo je JEZIVO! Heroj Argentine SRAMNO VREĐAO fudbalsku legendu (VIDEO)
Foto: Printscreen

SKANDAL

BRUTALNE PSOVKE NA MUNDIJALU OBIŠLE SVET: Ovo je JEZIVO! Heroj Argentine SRAMNO VREĐAO fudbalsku legendu (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Haos u četvrtfinalu Svetskog prvenstva na utakmici Argentine i Holandije više je ličio na dešavanja utakmica niže lige, nego na tako važan meč na najvećoj svetskoj smotri.

Uvrede, sukobi, udarci, svađe i incidenti tokom više od 120 minuta meča, zatim i u penal seriji, ali i nakon što je utakmica konačno završena, bacili su senku na fudbalsku predstavu i pobedu Argentine.

Ozbiljan ispad imao je čak i Leo Mesi, a posle svega što se desilo za vreme utakmice (to sve možete da pogledate ovde), u javnost su stigle sramotne uvrede Emilijana Martineza, golmanu Argentine upućene Luju van Galu, selektoru Holandije.

Čuvar mreže "Gaučosa" je potpuno izgubio kontrolu nakon što je njegov tim izborio plasman u polufinale.

Odbranio je dva jedanaesterca protivničkim igračima u penal seriji, a dok je slavio je prošao pored klupe Holandije i vikao: Je**o sam te dva puta! Dva puta sam te j**ao pe***čino!

Ubrzo je pred novinarima Martinez pokušao da se "opere".

- Čuo sam Van Gala kako govori 'imamo prednost u penalima, a ko idemo na penale pobedićemo'. Mislim da mora da drži jezik za zubima - poručio je Martinez.

FIFA je ekspresno reagovala i već je protiv golmana pokrenula postupak jer su njegove reči prijavljene delegatima od strane sudije Mateua Lahoza.

Takođe, FIFA će razmatrati da Argentince kazni i zbog komentara na španskog sudiju.

- Sudija im je dao sve i vratio ih. Dao im je 10 minuda nadoknade bez razloga. Samo je želeo da postignu gol, taj čovek je lud. Zato što je njegova Španija eliminisama hteo je da nas izbaci. On je najgori sudija na Svetskom prvenstvu, nadam se da ga više nećemo imati jer je beskoristan - rekao je Martinez nakon utakmice protiv Holandije.

Ubrzo se oglasila FIFA.

- Disciplinska komisija FIFA otvorila je postupak protiv Argentinskog fudbalskog saveza zbog mogućih kršenja članaka 12 (Nedolično ponašanje igrača i službenih osoba) i 16 (Red i sigurnost na utakmicama) Disciplinskog kodeksa.

Luj van Gal
foto: EPA/Noushad Thekkayil

Inače, legendarni Van Gal je još ranije odlučio da nakon ovog Mundijala neće voditi reprezentaciju Holandije.

Sedamdesetjednogodišnji stručnjak je bio najstariji trener na Svetskom prvenstvu u Kataru, a ovo je bio njegov treći mandat u reprezentaciji Holandije.

U njemu je vodio ekipu na 20 utakmica i sve do poraza od Argentine nakon jedanaesteraca nije nijednom izgubio. "Oranje" je u tom periodu ostvarilo 14 pobeda i šest nerešenih rezultata uz 51 postignut i 17 primljenih golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track