OTKRIVEN RAZLOG MISTERIOZNE SMRTI AMERIČKOG NOVINARA U KATARU: Oglasio se njegov brat, sad PORIČE sve i kaže da je ovo u pitanju
Foto: David Klein / Zuma Press / Profimedia

objaviće i zvanično

OTKRIVEN RAZLOG MISTERIOZNE SMRTI AMERIČKOG NOVINARA U KATARU: Oglasio se njegov brat, sad PORIČE sve i kaže da je ovo u pitanju

Fudbal -

Brat uticajnog američkog fudbalskog novinara Granta Vala, koji je umro dok je izveštavao sa Svetskog prvenstva u Kataru u petak, kaže da više ne sumnja da je njegov brat preminuo nasilnom smrću, odnosno da je ubijen.

Grant Val, 49, imao je "smrtonosni kašalj" od hroničnog slučaja bronhitisa neposredno pre nego što je kolabirao dok je pokrivao pobedu Argentine u četvrtfinalu protiv Holandije, rekao je njegov brat Erik Val, piše New York Post.

Erik Val, Grant Val, smrt
foto: Printscreen/Instagram

Erik je ranije spekulisao da je možda umešano nasilje jer je novinar bio otvoreni kritičar katarske vlade i dobijao pretnje smrću nakon što je na utakmici nosio majicu duginih boja. Ali u utorak je brat napisao na Tviteru: "Porodica će uskoro objaviti izjavu o uzroku smrti. Više ne sumnjam na lošu igru. To nije bila [plućna embolija]."

Erik je povukao raniji tvit od ponedeljka u kojem je rekao: "Izgleda da je moguće da je Grant doživeo plućnu emboliju i da je bio u stanju bez šoka. Takođe je tvrdio da na stadionu nije postojao prenosivi defibrilator, ali je onda u ponedeljak objavio ispravku na Tviteru, napisavši da "prema zvaničniku američke vlade, FIFA kaže da su AED-ovi bili dostupni na stadionu", misleći na uređaje. Nejasno je zašto defibrilator nije korišćen na Valu.

Telo Granta Vala dovezeno je u ponedeljak u Njujork na nezavisnu autopsiju. Njegova udovica, dr Selin Gounder, lekar za infektivne bolesti koja radi u bolnici Belevi, donela je njegovo telo u ponedeljak gradskom lekaru.

U ponedeljak je Erik podelio novosti o situaciji, napisavši: "Putujemo sa Grantovim telom na lekarski pregled i obdukciju.

Grant Val
foto: Instagram

Grant Val je dospeo na naslovne strane na Svetskom prvenstvu kada mu u početku nije bilo dozvoljeno da uđe na stadion jer je nosio majicu sa fudbalskom loptom okruženom dugom u znak podrške LGBTK+ zajednici pre utakmice SAD i Velsa.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:43

KATAR PUN KONTROVERZI! Fudbalski sudija o nesuglasicama FIFA: Najveći sponzor je zabranjen za konzumaciju i odluka o LGBT traci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track