ZVEZDA IMA IGRAČA ZA PRVI TIM U GRAFIČARU: Odbio je Hrvate, Veronu i Inter, pokazao je da vredi i više od MILION EVRA
Foto: www.crvenazvezdafk.com

crveno-beli biser

ZVEZDA IMA IGRAČA ZA PRVI TIM U GRAFIČARU: Odbio je Hrvate, Veronu i Inter, pokazao je da vredi i više od MILION EVRA

Fudbal -

Nekako u senci, gotovo nečujno Nikola Knežević odigrao je fantastičnu polusezonu u Grafičaru. Toliko dobro, da SU u Crvenoj zvezdi ozbiljno razmislili i odlučili da ga već ove zime vrate i priključe prvom timu.

Nikola Knežević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nikola Knežević, koji ima samo 19 godina, po mnogima bio je najbolji fudbaler Prve lige Srbije.Upisao je 18 utakmica u redovima Grafičara, dao sedam i upisao isto toliko asistencija. Uz 1.616 minuta provedenih na terenu, što je samo pokazatelj da je nezamenjiv u timu trenera Marka Neđića.

Nikola Knežević nije imao pompu kao neki njegovi vršnjaci, rođeni 2003. godine. Ušao je na mala vrata u prvi tim Crvene zvezde 2021. godine. Ovog leta rođeni Zemunac parafirao je ugovor sa matičnim klubom do juna 2025. godine.

Nikola Knežević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Njegove sjajne partije u dresu Grafičara nisu prošle nezapaženo u Crvenoj zvezdi. Ljudi iz kluba su oduševljeni njegovim igrama, posebno što se radi o polivalentnom fudbaleru, koji jednako dobro igra na mestu ofanzivnog, ali i defanzivnog veznog igrača. Toliko je Nikola Knežević bio dobar, da je zaslužio poziv sa Marakane i ići će na pripreme sa prvim timom u Tursku. Zajedno sa njim u Antaliju će i blizanci Jovan i Nikola Mituljikić, dva bisera iz Grafičara.

Glavni trener u Omladinskoj školi Crvene zvezde Nikola Jelić podneo je izveštaj sportskom menadžmenut kluba i generalnom direktoru Zvezdanu Terziću o učinku svih fudbalera na pozajmicama, posebno potencirajući ono što je uradio Nikola Knežević.

Nikola Knežević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nikola Knežević odanost i ljubav prema Crvenoj zvezdi pokazao je prošlog leta kada je odbio da pređe u Veronu i zagrebački Dinamo, iako je klub imao više nego unosnu ponudu za njega. Tačnije, klub iz Hrvatske nudio je okruglo 1.000.000 evra i 30 odsto od naredne prodaje. Zanimljivo, Kneževićevi koreni vuku iz Republike Srpske Krajine, pa je i to bio jedan od razloga na koji su igrali u Dinamu, verujući da bi u Zagrebu igrao kao domaći igrač, jer ima pravo na hrvatski pasoš.

U igri za Nikolu Kneževića bio je i Inter, međutim mladić koji je te sezone imao impozantan učinak u Omladinskoj ligi Srbije sa 16 golova iz 22 utakmice rešio je da ostane na Marakani i dokaže se prvo u crveno-belom dresu.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track