OGLASIO SE PREDSEDNIK FIFA! Infantino: Mihajlovićeva smrt veliki je gubitak za sve
Foto: Dado Đilas

TUGA DO NEBA

OGLASIO SE PREDSEDNIK FIFA! Infantino: Mihajlovićeva smrt veliki je gubitak za sve

Fudbal -

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino izjavio je danas da ga je potresla vest o smrti jednog od, kako je naveo, "najpoznatijih srpskih igrača i trenera" Siniše Mihajlovića.

"Njegova smrt veliki je gubitak za sve nas. Njegovoj porodici i najmilijima izražavamo saučešće u ovom teškom trenutku", naveo je Infantino.

Mihajlovićeva porodica potvrdila je da je nekadašnji fudbaler i trener umro danas u 54. godini, posle duge borbe s leukemijom.

Tokom 12-godišnje reprezentativne karijere, Mihajlović je odigrao 63 utakmice i postigao deset golova za Jugoslaviju, odnosno Srbiju i Crnu Goru.

Đani Infantino
foto: Profimedia

Na klupskom nivou, igrao je za Vojvodinu i Crvenu zvezdu, pre nego što se preselio u Italiju gde je nastupao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter izmedju 1992. i 2006. godine.

Njegova reputacija, kako je se navodi u saopštenju Fife, porasla je ne samo zbog njegovih defanzivnih kvaliteta, već i zbog odlične sposobnosti da postiže golove iz slobodnih udaraca. Njegov rekord od 28 golova iz slobodnih udaraca i dalje je važeći u Seriji A.

Siniša Mihajlović je kao trener na više od 400 utakmica predvodio sedam različitih klubova. Bio je i selektor Srbije, a poslednji klub koji je vodio bila je Bolonja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track