MIHA OVO ZASLUŽUJE! Lepa inicijativa od strane navijača - da se Nacionalni stadion nazove "Siniša Mihajlović" - ŠTA VI MISLITE?
Foto: Dado Đilas

ANKETA

MIHA OVO ZASLUŽUJE! Lepa inicijativa od strane navijača - da se Nacionalni stadion nazove "Siniša Mihajlović" - ŠTA VI MISLITE?

Fudbal -

Srpska, a i svetska javnost ostala je juče potrešena nakon informacije da nas je u 54. godini života napustio legendarni fudbaler Siniša Mihajlović.

Čuveni as preminuo je 16. decembra nakon duge i teške borbe sa najtežim protivnikom u životu - leukemijom. O tome ko je bio Siniša, ne treba previše trošiti reči, a koliko su ga ljudi u Srbiji, a i širom sveta poštovali, takođe je nepotrebno govoriti.

Cela Srbije, Italija, Evropa, planeta oprašta se od jednog velikog borca koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag.

Dan nakon njegove smrti, na društvenim mrežama pojavila se inicijativa od strane navijača da Nacionalni stadion u Surčinu ponese njegove ime - Siniša Mihajlović! Stadion na kome će igrati Orlovi biće završen 2025. godine, a Miha je zasigurno zaslužio da mu država Srbija na ovaj način oda počast.

Podsetimo, Siniša je poslednje tri godine igrao najvažniju utakmicu u životu, protiv najtežeg mogućeg protivnika, onog najbezobraznijeg. Borio se Miha kao lav, ali u ovom meču nažalost nije uspeo da odnese pobedu.

Siniša Mihajlović
foto: Dado Đilas

Siniša Mihajlović rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. U dresu crveno-belih više je igrao po sredini, a tek odlaskom u Romu, leta 1992, počinje da igra na poziciji "levog beka". Dve godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je "libero". Sledi angažman u Laciju, a kopačke o klin okačio je u Interu.

Tokom karijere osvojio je 16 trofeja: pet prvenstvenih titula, Kup šampiona, Kup kupova Evrope, četiri kupa Italije, Interkontinentalni kup, Superkup Evrope i tri superkupa Italije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track