OTAC I MUŽ KOJI JE BIO ZALJUBLJEN U SVOJU PORODICU! Knjigu o Siniši je napisala i njegova ćerka Viktorija, pročitajte ODLOMAK
Foto: Instagram

velika tuga

OTAC I MUŽ KOJI JE BIO ZALJUBLJEN U SVOJU PORODICU! Knjigu o Siniši je napisala i njegova ćerka Viktorija, pročitajte ODLOMAK

Fudbal -

Ćerka Siniše Mihajlovića, Viktorija, napisala je knjigu "Siniša, moj otac", koja je prevedena sa italijanskog i na srpski jezik.

Knjiga “Siniša, moj otac” o legendarnom srpskom fudbaleru i treneru Siniši Mihajloviću, iz ugla njegove ćerke Viktorije Mihajlović, izašla je u Srbiji u izdanju “Vulkana” pre dve godine..

Ovom prilikom prenosimo odlomak iz knjige:

"Narednik Siniša. Šampion sposoban da preokrene utakmicu jednim neodbranjivim udarcem ka golu. Harizmatični trener koji vodi svoju ekipu, kritikuje, hrabri je i teši; bez dlake na jeziku, bez straha, bez bojazni šta će misliti ili reći drugi. Čovek koji je dobio hiljadu bitaka, na terenu i u životu. S godinama, njegov ugled samo raste: postao je neprikosnoveni protagonista italijanskog fudbala i primer integriteta, hrabrosti i posvećenosti. Ali Mihajlović nije samo šampion, vođa, sportski radnik – on je i otac i muž zaljubljen u svoju porodicu i ponosan na svoje poreklo".

Siniša Mihajlović
foto: Printskrin

Uspomene Sinišine ćerke Viktorije otkrivaju nepoznato lice nekadašnjeg šampiona. Iz prve ruke je ispričana priča o čoveku čija prošlost, uprkos ekonomskim neprilikama u bivšoj Jugoslaviji i senkama rata koje su se nad zemljom nadvile, ipak odiše srećom.

U knjizi možete da saznate mnogo više o njegovom privatnom životu, o detinjstvu i prvim koracima u svetu fudbala, kao i da otkrijete lice zaljubljenog supruga i brižnog oca, ali i sve izazove borbe s opasnom bolešću, još jednom utakmicom s kojom se Narednik, kao i uvek, nosio odlučno i hrabro do samog kraja…

Siniša Mihajlović
foto: Printskrin

Dugogodišnji dopisnik "Sportskog žurnala" iz Novog Sada Miroslav Miša Gavrilović, objavio je 2007. godine knjigu "Božija levica", sa podnaslovom Autobiografska priča Siniše Mihajlovića. Miroslav Gavrilović je preminuo u septembru ove godine.

Siniša Mihajlović
foto: Printscreen

Autobiografska knjiga Siniše Mihajlovića "Igra života", u rekordom roku postala je pravi bestseler u Italiji, ali je izazvala i ogromnu pažnju u regionu bivše Jugoslavije. U njoj je legendarni fudbaler otkrio neverovatne stvari, koje su javnost tada potpuno šokirale. U pisanju autobiografije mu je pomogao Andrea di Karo.

Siniša Mihajlović se poslednji put pojavio u javnosti na promociji knjige "Lepota je neprocenjiva" svog nekadašnjeg trenera Zdenjeka Zemana. Mihajloviću nije bilo lako, ali je želeo da pruži podršku čoveku od koga je dosta naučio.

Na promociji knjige u Rimu, u knjižari "Libracio" pojavila su se mnoga velika imena italijanskog fudbala poput Euzebija Di Frančeska, Luiđija Di Bjađa, Luke Markeđanija, Roberta Favalija...

Knjiga žalosti povodom prerane smrti srpske legende - Siniše Mihajlovića je zatvorena u nedelju u 13 časova na "Marakani", a veliki broj navijača i zvaničnika je posetio klupski muzej tokom prethodna dva dana i oprostio se od čuvenog Mihe.

Prerana smrt legende i asa Crvene zvezde Siniše Mihajlovića u 54. godini života odjeknula je svetom. Povodom velike žalosti i gubitka majstora slobodnih udaraca otvorena je knjiga žalosti u Muzeju Crvene zvezde koji su posetile u subotu od 10 do 17 časova, kao i u nedelju od 10 do 13 sati brojne značajne ličnosti iz sveta sporta. Među njima naravno funkcioneri crveno-belog kluba, bivši fudbaleri Crvene zvezde, članovi zlatne generacije iz 1991. godine, ali i ljudi iz raznih drugih profesija.

Teško je pronaći reči i oprostiti se od ljudske gromade kakva je bio Siniša Mihajlović, što je nebrojano puta dokazao tokom igračke, a kasnije i trenerske karijere. Generalni direktor Zvezdan Terzić, predsednik kluba Svetozar Mijailović, počasni predsednik kluba Dragan Džajić su redom dolazili u Muzej Crvene zvezde kako bi uputili poslednje reči našem Mihi.

O tome koliko je značajna ličnost bio Siniša Mihajlović govori poseta Zvezdinom muzeju od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra inostranih poslova Ivice Dačića, ministra sporta Zorana Gajića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track