TUGA, EMOCIJA, LJUBAV...! Čuveni susret Siniše i Novaka - kada se razboleo, Miha je imao VELIKU želju - ovako je iznenadio Noleta!
Foto: AP/Michel Euler, EPA/Serena Campanini

Susret dvojiCE majstora

TUGA, EMOCIJA, LJUBAV...! Čuveni susret Siniše i Novaka - kada se razboleo, Miha je imao VELIKU želju - ovako je iznenadio Noleta!

Fudbal -

Siniša Mihajlović je mesec dana pred smrt poželeo da vidi najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, da se izgrli i ispriča s njim.

Mihi se početkom novembra zdravlje pogoršalo i on je, baš u vreme kada je Nole nastupao na mastersu u Torinu, dobio uput za kliniku u Bergamu, kako bi izvršio detaljna ispitivanja.

Siniša Mihajlović
foto: Alfredo Falcone / LaPresse / Profimedia

Tada mu je palo na pamet da skokne do Torina i vidi se s Đokovićem, otkriva italijanska Gazeta. Iznenadio je Novaka, a njih dvojica su se izgrlila i kratko popričala. Kako navodi ovaj list, Nole se trudio da ga što više oraspoloži.

Razgovarali su o teškoj teniskoj sezoni, peripetijama koje je donela pandemija koronavirusa, o vakcinaciji, ali i o onome što je Novak doživeo u Australiji. Miha je želeo da sazna i kako je Nole uspeo da osvoji pehar na Vimbldonu i tako se domogne Završnog mastersa.

Novak Djoković
foto: Profimedia

Naravno, bez fudbalskih tema nije moglo. Siniša nikada nije prestao da veruje da će se vratiti trenerskom pozivu, on je jednom navijaču Bolonje obećao da će na proleće doći da gleda utakmicu sa čuvene tribine Bulgareli. Takođe, planirao je i da naredne godine ostane nedelju dana u Londonu kako bi prisustvovao treninzima svog prijatelja Antonija Kontea, trenera Totenhema.

Siniša Mihajlović
foto: Maria Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nažalost, sve ovo ostale su samo želje, a okrutna bolest nije nameravala da se preda, pa se Sinišino zdravlje naglo pogoršalo. Poslednji put pojavio se u javnosti na promociji knjige Zdenjeka Zemana. Videlo se da je dodatno smršao i da nije u dobrom stanju. Primetio je to i Zeman, koji je zaplakao. Nakon petnaestak dana, Mihajlović je hospitalizovan u bolnici Pijamonte u Rimu. Preminuo je 16. decembra i sahranjen baš na dan porodične krsne slave Svetog Nikole.

Siniša Mihajlović, sahrana
foto: ATA images

Od Siniše se oprostio i Novak Đoković, koji je na društvenoj mreži napisao: - Počivaj u miru, dragi Siniša. Saučešće familiji Mihajlović. Hvala ti na svemu što si uradio za naš sport, kao i u Italiji. Tvoj trag je neizbrisiv.

štampano izdanje 21.12.2021.
foto: Kurir

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track