BIO JE VELIKI ZVEZDIN TALENAT, A DANAS RADI KAO FRIZER: Fudbal mu je bio život, međutim sebe je pronašao u jednom drugom zanimanju
Foto: Printskrin/Facebook

čudni su putevi gospodnji

BIO JE VELIKI ZVEZDIN TALENAT, A DANAS RADI KAO FRIZER: Fudbal mu je bio život, međutim sebe je pronašao u jednom drugom zanimanju

Fudbal -

Milan Milanović bio je nekada izrazito talentovan i nadaren fudbaler. Očekivalo se od njega da napravi veliku i blistavu karijeru, nažalost povrede su ga odvojile od terena i pre vremena oterale u penziju.

Milan Milanović
foto: Printskrin/Facebook

Umesto da igra u "ligama petice" ili po Evropi i svetu Milan Milanović danas radi kao frizer u Bajinoj Bašti. Ima svoj lokal u ulici Vojvode Mišića 18A. Berberski zanat završio je u Sarajevu, nakon što je prestao da igra fudbal. Sada se skroz posvetio novom poslu, postao je pravi majstor kada su frizure u pitanju, ili doterivanje i šišanje brade.

Milan Milanović rođen je 21. januara 1995. godine u Bajinoj Bašti. Tu je i počeo da igra fudbal, u Kosmosu, gde su ga primetili skauti Crvene zvezde. Od pionira do omladinaca bio je na Marakani, u talentovanoj generaciji igrača rođenih 1995. koju je trenirao Ivica Momčilović i u kojoj su bili i njegov zemljak iz Banje Koviljače Nemanja Maksimović, danas igrač Hetafea, Mihailo Ristić član Benfike...

Milan Milanović
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Milan Milanović posle Crvene zvezde igrao je za OFK Beograd, Slobodu iz Užica i Javor iz Ivanjice. Bio je potom u Zlatiboru iz Čajetine, Novom Pazaru, subotičkom Spartaku. Igrao je na mestu desnog beka i zadnjeg veznog. Pre nekoliko godina imao je ponudu iz Ukrajine od ekipe Volin, međutim transfer se izjalovio. Posle su ga sputale povrede, operaciej su bile učestale i Milanović je odlučio da okonča fudbalsku karijeru i posveti se frizerskom poslu, u kojem je pronašao sebe.

Ta generacija 1995. Crvene zvezde, koja je bila jedna od najperspektivnijih u klubu iz Ljutice Bogdana 1A, kao da je bila prokleta. Sem Milana Milanovića, koji nije napravio očekivanu karijeru, veliki peh imali su i ostali talenti. Lider te generacije Filip Janković, posle debija za prvi tim Crvene zvezde sa samo 17 godina kod Roberta Prosinečkog, plavokosi fudbaler je odbio da potpiše za crveno-bele i otišao u Italiju. Kasnije mu je karijera krenula niz brdo i posle tavorenja u drugoj ligi Slovenije, danas je član FK Podgorica, člana druge lige Crne Gore.

Milan Milanović
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Nešto bolje od Filipa Jankovića prošao je Veljko Simić. I on je kao neafirmisan otišao iz Crvene zvezde u Švajcarsku u Bazel, međutim nije potvrdio kvalitet. Imao je sreću da se iz Zemuna za vreme mandata Vladana Milojevića vrati u Crvenu zvezdu i zaigra u Ligi šampiona. Danas je fudbaler Vojvodine iz Novog Sada.

Rastko Šuljagić bio je prvi golman u generaciji. I on je mlad napustio Crvenu zvezdu. Otišao je u Štutgart, tamo se ozbiljno razboleo i posle duge borbe uspeo je da se vrati fudbalu. Promenio je veliki broj domaćih klubova raznog ranga u proteklih nekoliko godina i trenutno je slobodan.

Nikola Karaklajić bio je još jedan iz plejade talentovanih mladića te Zvezdine generacije. Sa Marakane je otišao u Voždovac, potom je igrao u Češkoj, pa se vraćao u Srbiju. Danas je član grčkog kluba Panahaikija koji igra u drugoj ligi.

Mihailo Milutinović, najtalentovaniji štoper u tom uzrastu više se ne bavi fudbalom. Iz Crvene zvezde je otišao u Bragu, a pre toga su ga pratili skauti Barselone, pisali o njemu u listu El Mundo deportivo. Seljakao se posle po mađarskimi srpskim klubovima, da bi karijeru okončao u leto 2021. u drugoligaškom klubu iz Gruzije pod imenom Samtredija.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track