KAPELO BEZ DLAKE NA JEZIKU ANALIZIRAO MUNDIJAL: Benzema? Ja sam napravio istu grešku sa SAVIĆEVIĆEM!
Foto: Foto: AP

OTVORENO

KAPELO BEZ DLAKE NA JEZIKU ANALIZIRAO MUNDIJAL: Benzema? Ja sam napravio istu grešku sa SAVIĆEVIĆEM!

Fudbal -

Proslavljeni italijanski fudbalski stručnjak, Fabio Kapelo, izneo je svoja zapažanja o nedavno završenom Mundijalu u Kataru.

U razgovoru za italijanski list "Korijere dela Sera" Kapelo je otvoreno govorio o "slučaju Benzema", Kristijanu Ronaldu, Mesiju i drugim atraktivnim mundijalskim temama.

Na pitanje da li je selektor Francuske Didije Dešan pogrešio što nije vratio napadača Karima Benzemu u tim, Kapelo je dao izuzetno zanimljiv odgovor.

"Nije pogrešio, ja sam uradio isto sa Savićevićem pre finala Interkontinentalnog kupa 1993. godine. Tog jutra na dan utakmice rekao mi je da je spreman da igra nakon što sam napravio čitav plan sa Radučojuom. Iz poštovanja, nisam mu dozvolio da igra. Mislio sam da drugačija odluka ne bi bila fer prema ekipi. Ostaje pitanje da li bi Milan i Francuska osvojili trofej više sa Savićevićem i Benzemom? Moguće da bi", iskren je Italijan.

Karim Benzema
foto: Jean Catuffe/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Maestralni Lionel Mesi nosio je Argentinu do svetskog trona i mnogi smatraju da sada konačno može da stane rame uz rame sa legendarnim Dijegom Armandom Maradonom.

"Za mene, bio je na istom nivou sa Maradonom i pre Svetskog prvenstva. Pele, Mesi i Maradona su uradili stvari koje drugi ne mogu ni da zamisle", smatra Kapelo.

Kristijano Ronaldo
foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Kapelo je prokomentarisao i ponašanje jednog od najvećih gubitnika Mundijala, kapitena Portugala Kristijana Ronalda.

"Sam je kriv za to što mu se dešava. Njegov fudbalski kvalitet se ne može dovoditi u pitanje, ali je bio arogantan. Nudio se okolo, a nije mogao da nađe nikoga ko bi hteo da ga uzme. Postao je teret za tim", ističe Kapelo.

Kurir sport/Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track