MATIJAS POGBA PUŠTEN NA SLOBODU: Iznudio novac od rođenog brata, pa završio u zatvoru! Tužilaštvo se nije protivilo oslobađanju
Foto: AP

NA SLOBODI

MATIJAS POGBA PUŠTEN NA SLOBODU: Iznudio novac od rođenog brata, pa završio u zatvoru! Tužilaštvo se nije protivilo oslobađanju

Fudbal -

Brat francuskog fudbalera Pola Pogbe, Matijas Pogba, koji je bio u istražnom zatvoru od 18. septembra, pušten je na slobodu, javio je Frans pres.

U nalogu potpisanom u četvrtak, dvojica istražnih sudija odobrila su zahtev za oslobađanje koji je nekoliko dana ranije podneo advokat Matijasa Pogbe, rekao je izvor AFP-a iz pravosuđa.

Tužilaštvo se nije protivilo ovom zahtevu, dodao je isti izvor.

Matijas Pogba, Pol Pogba
foto: Profimedia

Po navodima lista Parizijen, Matijas Pogba (32) je jutros napustio pritvorski centar u kojem je bio od 18. septembra.

Matijas Pogba je, zajedno sa još četvoricom osumnjičenih, optužen u okviru istrage o iznudi igrača Juventusa.

Slučaj je počeo tužbom koju je 16. jula javnom tužilaštvu u Torinu podneo Pol Pogba, u kojoj je naveo pokušaj iznude od marta do jula 2022. godine u iznosu od 13 miliona evra.

Međutim, ceo slučaj je dospeo u javnost tek 27. avgusta kada je Matijas Pogba na društvenim mrežema najavio "velika otkrića" o svom bratu.

Preliminarnu istragu otvorilo je parisko tužilaštvo, zatim sudsku 2. septembra zbog, posebno, iznude oružjem, otmice ili otmice u organizovanoj grupi, i učešća u zločinačkom udruživanju.

Pol Pogba je francuskim istražiteljima rekao da su ga zarobili prijatelji iz detinjstva i dvojica muškaraca sa kapuljačama, naoružani puškama, optužujući ga da im nije finansijski pomogao.

Od njega su tražili 13 miliona evra, a Pogba je istražiteljima rekao da im je platio 100.000 evra.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track