RUSI SU OZBILJNI OKO AZIJE, ALI SU ODLUČILI DA UZMU TAJM-AUT: Da li se Moskva izjasnila ili kupuje vreme! UEFA u pat poziciji!
Foto: EPA/LAURENT DUBRULE

evropa na nogama

RUSI SU OZBILJNI OKO AZIJE, ALI SU ODLUČILI DA UZMU TAJM-AUT: Da li se Moskva izjasnila ili kupuje vreme! UEFA u pat poziciji!

Fudbal -

Ruski fudbalski savez je ozbiljan u nameri da napusti UEFA i pređe u AFC (Azijsku fudbalsku konfederaciju). Sastanak u Moskvi koji je trajao više od sedam časova je to i potvrdio.

Rusija, Valerij Karpin
foto: EPA/Yuri Kochetkov

Ruski fudbalski savez zatražio je tajm-aut i još nije doneo konačnu odluku o istupanju iz UEFA. Reagovao je i zvanični Nion, prema pisanju ruskih medija i poslao nezvanično poruku da se o svemu još jednom dobro razmisli. Očigledno je da UEFA ne ide u prilog da izgubi tako važnu članicu, sa tako velikim tržištem.

Igor Kamenski, savetnik predsednika RFS Aleksandra Djukova, saopštio je da je Ruski fudbalski savez napravio pauzu u razgovoru oko pitanju tranzicije Rusije iz UEFA u AFC.

Aleksandar Djukov
foto: EPA/Yuri Kochetkov

- Uzeli smo tajm-aut. Mislim, do sredine sledeće nedelje. Biće održan još jedan važan sastanak i ozbiljno ćemo razgovarati o tom pitanju. Mislim da će odluka biti sledeća. Izvršni komitet RFS naložiće rukovodstvu da razradi ovu opciju - izjavio je Igor Kamenski za portal Čempionat.

Vrlo važni ljudi ruskog fudbala davali su neodređene izjave posle završenog višečasovnog sastanka. Konkretno Jevgenij Giner, prvi čovek moskovskog CSKA i Leonid Fedun, bivši predsednik moskovskog Spartaka. Još jedan nekadašnji čelnik najpopularnijeg ruskog kluba Spartaka Andrej Červičenko rekao je da ne veruje u scenario da će Rusija napustiti UEFA i preći u AFC. Njegovo mišljenje deli i nekadašnja predsednica moskovske Lokomotive Olga Smorodskaja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track