BOMBA, IZ PREMIJER LIGE U CRVENU ZVEZDU: Crveno-beli bi mogli da dobiju zvučno pojačanje iz Engleske! I to za DŽABE
Foto: Starsport

to bi bilo rešenje

BOMBA, IZ PREMIJER LIGE U CRVENU ZVEZDU: Crveno-beli bi mogli da dobiju zvučno pojačanje iz Engleske! I to za DŽABE

Fudbal -

Crvena zvezda će u zimskom prelaznom roku pokušati da dovede nekoliko kvalitetnih igrača ili pak da dogovori sigurne prelaske na leto.

Luka Milivojević
foto: Starsport

Luka Milivojević, bivši reprezentativac Srbije, nalazi se među prioritetima kluba iz Ljutice Bogdana. Povratak Nemanje Maksimovića nije realan, zbog dužine ugovora sa Hetafeom, ali i milionske ponude od Spartaka iz Moskve na adresu fudbalera koji je odigrao tri utakmice za Srbiju na Mundijalu u Kataru.

Iskusnom zadnjem veznom igraču kakav je Luka Milivojević ugovor sa Kristal palasom iz Londona ističe u junu 2023. godine i rođeni Kragujevčanin bi posle šest godina mogao da se oprosti od Premijer lige. Sportski menadžment Crvene zvezde napravio je listu fudbalera na poziciji zadnjeg veznog igrača, a ime Luke Milivojevića nalazi se među prioritetima.

Luka Milivojević
foto: EPA

Ono što je dobro po crveno-bele jeste da je Luka u najboljim igračkim godinama, ima ih 31 i u punoj igračkoj snazi. Dolaskom Patrika Vijere na mesto trenera u Kristal palasu izgubio je poziciju u startnih 11 i mesto kapitena koju je godinama nosio kod ser Roja Hodžsona.

Luka Milivojević uvek je bio odan Crvenoj zvezdi, što nije potvrđivao samo izjavama, već i delima. Na Marakanu je stigao u zimu 2011, u eri Roberta Prosinečkog i za kratko vreme postao lider tima i miljenik navijača. Posle samo godina ipo dana klub ga je prodao u Anderleht, iako se njemu nije išlo sa Marakane.

Luka Milivojević
foto: Starsport

- Morali su da me prodaju da bi preživeli - bio je iskren Milivojević, čiji je transfer u Brisel iznosio 2.700.000 evra.

Nije samo Crvena zvezda zainteresovana za svog bivšeg igrača. Prate ga i ljudi iz Olimpijakosa, gde je ostavio dubok trag, a bilo je i govorkanja da bi mogao u Fulam kod kuma Aleksandra Mitrovića, ili u Valensiju.

Luka Milivojević, Aleksandar Mitrović
foto: Starsport

Prema saznanjima Kurira Luka Milivojević ima jaku želju da se sa porodicom vrati u Srbiju posle pune decenije igranja u inostranstvu. To je važan faktor na koji igra Crvena zvezda, koja bi mu u slučaju osvajanja titule mogla da ponudi igranje u Ligi šampiona. Luka Milivojević je posle Mundijala u Rusiji 2018. godine prestao da igra za reprezentaciju. Tada je došao u sukob sa tadašnjim predsednikom FSS Slavišom Kokezom i selektorom Mladenom Krstajićem.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track