POZNATA JE OSOBA KOJA KRADE SRBIJI SRĐANA BAJČETIĆA: Postao je pomoćnik selektora ŠPANIJE sa samo jednim ciljem!
Foto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

nije dobro

POZNATA JE OSOBA KOJA KRADE SRBIJI SRĐANA BAJČETIĆA: Postao je pomoćnik selektora ŠPANIJE sa samo jednim ciljem!

Fudbal -

Gol Stefana Bajčetića za Liverpul u pobedi nad Aston Vilom (3:1) na gostovanju u Birmingemu ponovo je aktualizovao status mladog fudbalera vezan za fudbalsku reprezentaciju Srbije.

Stefan Bajčetić, Jirgen Klop
foto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trener Liverpula Jirgen Klop sve više veruje u mladića od 18 godina i Stefan Bajčetić iz utakmice u utakmicu postaje važan igrač u sistemu Liverpula. Rođen je u Španiji 22. oktobra 2004. godine, od oca Srbina Srđana Bajčetića i majke Špankinje Paule Estavez, prošao je sve kategorije španske reprezentacije za koju i danas igra. Sin je nekadašnjeg fudbalera Vojvodine, Crvene zvezde i Selte Srđana Bajčetića.

Srđan Bajčetić
foto: Printskrin

List iz Madrida "Marka" bavio se Stefanom Bajčetićem, tačnije njegovom budućnosti. Ubeđeni su Španci da će Stefan igrati za Španiju i to ne zbog majke. Pronašli su čoveka kojem on bezgranično veruje, kojeg mnogo poštuje i čije savete upija. Radi se o treneru koji se zove Pablo Amo, stručnjaku koji je Stefanu Bajčetiću pružio priliku da debituje za omladinsku reprezentaciju "Crvene furije", u septembru 2021. godine.

Pablo Amo
foto: Printskrin

Ono što brine sve u Fudbalskom savezu Srbije koji pokušava na sve načine da privoli Stefana Bajčetića da igra za Srbiju jeste činjenica da je Pablo Amo nedavno kooptiran u stručni štab A reprezentacije Španije. Postao je jedan od pomoćnika novog selektora Luisa de la Fuentea. I čini se sa samo jednim ciljem da Stefana Bajčetića privoli da uskoro debituje za Španiju.

Stefan Bajčetić
foto: Printskrin

Stefan Bajčetić je u Liverpulu kod Jirgena Klopa počeo na mestu štopera, ali ga je nemački stručnjak zbog činjenice da se još nema mišićnu masu i da se još nije fizički razvio prebacio na mesto u veznom redu. Tu je Bajčetić bljesnuo punim sjajem. Postao je najmlađi fudbaler, a da nije engleske nacionalnosti, koji je debitovao u pobedi Liverpula u Premijer ligi (17 godina, 10 meseci i pet dana), a zatim je isti rekord postavio i u Ligi šampiona (17 godina, 10 meseci i 22 dana).

Ono što je sigurno jeste da Stefan Bajčetić na svojim profilima na društvenim mrežama drži dve zastave, srpsku i špansku.

Stefan Bajčetić
foto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liverpul je krajem 2020. doveo Stefana Bajčetića iz Selte za 300.000 evra i u trci za njegov potpis pobedio Mančester junajted. Ovog leta mladić je potpisao višegodišnji ugovor sa klubom sa Enfilda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track