ZVEZDINO DETE U PARTIZANU, KAKVA BI TO BILA BOMBA: Crno-beli bacili oko na bivšeg fudbalera Mančester sitija!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Prelazni rok

ZVEZDINO DETE U PARTIZANU, KAKVA BI TO BILA BOMBA: Crno-beli bacili oko na bivšeg fudbalera Mančester sitija!

Fudbal -

Partizan želi Zvezdino dete Luku Ilića! Lov na jednog od najboljih fudbalera Superlige počeo je još dok je trajalo prvenstvo, saznaje Kurir.

Luka Ilić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Ljudi iz Humske i trener Gordan Petrić bili su impresionirani onim što je Luka Ilić pokazao tokom polusezone, posebno u okršaju TSC i Partizana (2:3) početkom novembra. Čelnici crno-belih uspostavili su već tada kontakt sa rukovodstvom kluba iz Bačke Topole. U razgovore je bio uključen prvi čovek TSC Janoš Žemberi, nekadašnji član uprave Partizana.

Partizanu je jasno stavljeno do znanja da igrač nije na prodaju zbog stava TSC da na proleće pokuša da izbori plasman u Evropu. Ni pristojno obeštećenje za igrača procenjenog 1.500.000 evra na sajtu Transfermarkt, nije ostavilo prostora za transfer.

Prema saznanjima Kurira, Luka Ilić (23) nije želeo ni da priča o mogućem prelasku u Partizan. Kao ni Ognjen Mudrinski pre dve godine, kada su ga tražili iz Humske. Odgojen i vaspitan u duhu Crvene zvezde, kako u porodici, tako i tokom boravka u omladinskoj školi Luka Ilić odbacio je mogućnost transfera u crno-beli tabor.

Luka Ilić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Luka Ilić je sa 15 godina iz Niša došao u Crvenu zvezdu, zajedno sa mlađim bratom Ivanom, danas reprezentativcem Srbije koji je igrao na Mundijalu u Kataru. Obojica su vrlo brzo stigli do prvog tima i debija u eri Vladana Milojevića. U leto 2017. godine Mančester siti postigao je sporazum sa Crvenom zvezdom i braća Ilić su postali članovi engleskog kluba u transferu vrednom 5.500.000 evra.

Luka je potom bio na pozajmicama u holandskim klubovima Breda i Tvente, da bi iz francuskog Troa ovog leta stigao u TSC. O njemu je posle prvog dela sezone pohvalno pričao i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, pa ne bi bilo čudno da se na leto Luka Ilić vrati na Marakanu.

Luka Ilić
foto: Profimedia

Nije samo Luka Ilić iz TSC bio interesantan ljudima iz Partizana. Na njihovom radaru je i njihov nekadašnji đak Ifet Đakovac, ali još jedan bivši omladinac, defanzivac Crvene zvezde Nemanja Stojić. Međutim, trener kluba iz Bačke Topole Žarko Lazetić stopirao je transfere, s obrazloženjem da bez njih dvojice ne može da garantuje plasman u evropu. Na kraju, skauting služba crno-belih odlučila je da rešenja na pozicijama u veznom redu i odbrani potraži na nekom drugom mestu.

Tokom leta Partizan je bio nadomak dogovora sa Gojkom Cimirotom (30), reprezentativcem BiH i fudbalerom Standarda iz Liježa. Njemu ugovor sa Belgijancima ističe u junu 2023. i crno-beli bi voleli da ga već ove zime vide u Humskoj. Ukoliko dođe biće veliko pojačanje, posebno u Ligi konferencije i meču protiv Šerifa u šesnaestina finala.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track