REKORDAN TRANSFER NA POMOLU: Čelsi ozbiljno ZAGRIZAO za jednog od najboljih igrača Mundijala
Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

TRAŽEN

REKORDAN TRANSFER NA POMOLU: Čelsi ozbiljno ZAGRIZAO za jednog od najboljih igrača Mundijala

Fudbal -

Čelsi je poslao ponudu portugalskoj Benfiki u visini od 127 miliona evra za argentinskog fudbalera Enca Fernandeza.

Mladi fudbaler je sjajnim igrama na Svetskom prvenstvu u Kataru došao u prvi plan kod najvećih engleskih klubova, a Čelsi je među prvima koji je napravio konkretan korak.

Plavci iz Londona poslali su upravi Benfike ponudu koja je viša od izlazne klauzule koju ovaj vezni fudbaler ima sa klubom iz Lisabona (120 miliona evra), sa ciljem da poveća šanse da igrača već ove zime dovede u svoje redove, prenosi Dejli Rekord.

Enco Fernandez
foto: Profimedia

Ono što može predstavljati problem za Čelsi u celoj priči, jeste činjenica da Benfika ove sezone igra sjajno i čak ima velike ambicije i u Ligi šampiona, gde je u grupnoj fazi sasvim ravnopravno igrala protiv francuskog PSŽ-a. Sigurno bi najpovoljnija opcija za klub iz Lisabona bila da Fernandeza proda na leto sledeće godine.

21-godišnji Argentinac doveden je iz River Plate leta ove godine, u transferu vrednom 12 miliona evra, a za samo pola godine u Evropi cena mu je skočila čak 10 puta i više.

I u klubu iz Buenos Ajresa se sigurno raduju nekom skorijem transferu, s obzirom da River ima ugovorenih 25% od naredne prodaje.

Pored Čelsija, interesovanje za ovog fudbalera pokazao je i Liverpul. Čak se govorilo da su Redsi potpisali predugovor sa Fernandezom, ali ta informacija nije dobila zvaničnu potvrdu.

U slučaju da ponuda Čelsija bude prihvaćena, to će biti najveći iznos koji je Čelsi platio na ime obeštećenja za nekog fudbalera u klupskoj istoriji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track