SUSRET SA PELEOM NIKAD NEĆE ZABORAVITI: Silvester Stalone pokušao da ISPADNE FACA, pa je u šoku gledao kako mu Brazilac LOMI PRST
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Printscreen

ANEGDOTA

SUSRET SA PELEOM NIKAD NEĆE ZABORAVITI: Silvester Stalone pokušao da ISPADNE FACA, pa je u šoku gledao kako mu Brazilac LOMI PRST

Fudbal -

Svet se oprašta od "kralja fudbala" i prema mišljenju mnogih, najvećeg fudbalera svih vremena, Pelea, koji je preminuo 29. decembra u 83. godini.

Pele je preminuo nakon borbe sa rakom debelog creva u bolnici "Albert Ajnštajn" u Sao Paulu.

Njegov odlazak rastužio je čitavu planetu, a navijači se prisećaju blistavih momenata njegove karijere, ali i raznih anegdota.

Jedna od najpoznatijih je svakako priča koju je javnosti podelio Silvester Stalone, čuveni holivudski glumac.

On je upoznao Pelea na snimanju filma "Beg u pobedu", a Stalone je situaciju u kojoj mu je Brazilac polomio prst opisao kao "jednu od najnižih tačaka u svom životu".

"Kakvo batinanje po turu sam dobio tada! Još uvek imam polomljen prst od pokušaja da odbranim penal Peleu", rekao je Stalone.

O tome je pričao više puta, ali posebno je slikovito objasnio čitavu situaciju prilikom jednog gostovanja u Londonu na početku 2021. godine.

"Obuo je par cipela iz Drugog svetskog rata, koje su imale čelik na vrhu, pa je lopta bila poput đuleta, a bila je bar duplo teža i deblja od ove danas. Rekao mi je da će da šutira i rekao mi je gde će tačno da gađa, tako da sam stao baš u taj ugao. Pomislio sam da je to fudbal, koliko može da bude teško? Uprkos tome, lopta je prošla pored mene tako brzo da nisam stigao da se pomerim".

Usledio je i drugi šut kada je prst glumca stradao.

"Bukvalno je pogodio mesto gde je rekao. Ponovio je to još jednom. Ja sam stavio ruku, zakačio mi je prst, pogodio ga, pocepao mrežu, a lopta je udarila u prozor barake pored koje smo snimali film. Pomislio sam 'Da li me zezate?'. Našao sam tada neko novo poštovanje", prisetio se Silvester Stalone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track