MISTERIJA FUDBALSKOG MAJSTORSTVA: Peleov neverovatan gol na OVAJ NAČIN sačuvan od zaborava, ali ga mnogi OSPORAVAJU (VIDEO)
Foto: Twitter Printscreen

GENIJALNO

MISTERIJA FUDBALSKOG MAJSTORSTVA: Peleov neverovatan gol na OVAJ NAČIN sačuvan od zaborava, ali ga mnogi OSPORAVAJU (VIDEO)

Fudbal -

Jedna od najvećih majstorija bivšeg brazilskog fudbalera Pelea ostala je sačuvana na veoma originalan način.

Pele je 2. avgusta 1959. godine sa svojim Santosom igrao protiv Atletiko Juventusa, ali najzanimljiviji trenuci sa tog meča nisu snimljeni kamerama. Ostala su samo svedočenja onih koji su bili prisutni na utakmici, a prema njihovim opisima duel je obeležila jedna neverovatna individualna akcija Pelea.

On je primio loptu na rubu šesnaesterca rivala, zatim prebacio svog čuvara, odmah nakon toga i drugog odbrambenog igrača protivničkog tima, onda u trku pre nego što je lopta pala prebacio i trećeg, a na kraju prebacio loptu i preko golmana, za fantastičan gol.

Kako bi ovaj trenutak bio spašen zaborava, stručnjaci su putem kompjuterske animacije uspeli da naprave prikaz ove akcije. To su uradili nakon brojnih istraživanja i razgovora sa novinarima, samim igračima, kao i navijačima koji su gledali duel uživo.

Ima i onih koji smatraju da se ovaj gol nikada nije desio, tj. ne na ovako veličanstven način, ali to svakako nikada nećemo saznati. Za one koji veruju, ova animacija će poslužiti kao lepa uspomena na jednog od najboljih fudbalera u istoriji ovog sporta.

Podsećamo, Pele je preminuo u 83. godini života od posledica raka debelog creva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track