SRBIJA ILI NEMAČKA? BRUTALNA PORUKA DUŠANA TADIĆA LAZARU SAMARDŽIĆU: Ako mladi Srbin ovo pročita neće imati bilo kakvu dilemu
Foto: EPA Neil Hall, John Walton / PA Images / Profimedia

patriotski

SRBIJA ILI NEMAČKA? BRUTALNA PORUKA DUŠANA TADIĆA LAZARU SAMARDŽIĆU: Ako mladi Srbin ovo pročita neće imati bilo kakvu dilemu

Fudbal -

Dušan Tadić je autoritet na terenu, ne samo u Srbiji, već i širom Evrope. Koliko je cenjen najbolje pokazuje podatak da je višegodišnji kapiten Ajaksa.

Dušan Tadić
foto: Starsport©

Nositi kapitensku traku u klubu velike evropske istorije nije mala stvar. Dovoljno je samo reći da je pre njega samo jedan Srbin bio kapiten Ajaksa - legendarni Velibor Vasović koji je sa ovim klubom bio šampion Evrope daleke 1971. godine.

Dušan Tadić ima 34 godine, veruje da će na vrhunskom nivou igrati još nekoliko sezona. Međutim, svestan je vlastite odgovornosti, koliko je važno pronaći naslednika. A, Srbija nema baš mnogo igrača Dušanovih karakteristika.

Dušan Tadić
foto: Starsport

Jedan od onih, a možemo slobodno reći najbolji, koji bi mogao da u dogledno vreme kapariše Tadićevu "desetku" u srpskoj fudbalskoj reprezentaciji jeste Lazar Samardžić, izdanak fudbalske škole Herte iz Berlina, trenutno član Udinezea.

Mladi Lazar Samardžić ima ponudu Fudbalskog saveza Srbije da u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje počinju u martu debituje u crvenom dresu Srbije. U isto vreme, žele ga i u FS Nemačke, jer je rođen u toj zemlji i prošao sve mlade selekcije "pancera".

Lazar i njegov otac Mladen Samardžić tražili su vreme za konačnu odluku. A, ona će uskoro biti donesena. Da li Srbija, ili Nemačka...

Lazar Samardžić
foto: EPA/Gabriel Menis

Dušan Tadić je u Novogodišnjem intervjuu za Kurir dao iskrenu poruku Lazaru Samardžiću kada je u pitanju njegova budućnost u dresu Srbije. Pitali smo ga ima li poruku za svog naslednika.

- Pa, imam poruku... Da treba da igra za Srbiju, jer je to nešto najlepše što čovek može da doživi!

Dušan Tadić je bio jasan, pokazao je kao kapiten koliko Srbija želi mladog fudbalera. Sada je sve na Lazaru Samardžiću i njegovoj porodici.

Novogodišnji intervju sa Dušanom Tadićem čitajte na portalu Kurira.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja