ŠTA SE KRIJE IZA UGOVORA RONALDA KOJI MU DONOSI 400 MILIONA EVRA: Saudijci imaju tajni plan, a Kristijano je glavni deo!
Foto: Balkis Press/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

nova uloga

ŠTA SE KRIJE IZA UGOVORA RONALDA KOJI MU DONOSI 400 MILIONA EVRA: Saudijci imaju tajni plan, a Kristijano je glavni deo!

Fudbal -

Pre sedam godina Kristijano Ronaldo rekao je da u fudbalsku penziju ne želi da ode igrajući u Americi, Kataru ili Dubaiju. A, onda se pred kraj 2022. godine desio Al Nasr iz Saudijske Arabije.

Kristijano Ronaldo
foto: Balkis Press/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kristijano Ronaldo je sa svojih 37 godina potpisao dvogodišnji ugovor sa Al Nasrom, vredan po sezoni 200.000.000 evra. A, novac kao što znamo nije problem za prebogate Saudijce. Sa ovom platom, Portugalac je i definitivno postao najplaćeniji fudbaler u istoriji.

Temom oko Kristijana Ronalda i njegovog odlaska na Bliski istok bavile su se kolege iz poznatih sportskih listova, španske Marke i italijanske Gazete. Oni tvrde da ljudi iz Saudijske Arabije imaju mnogo veće planove sa Portugalcem, od onih koji se trenutno čine.

O čemu se zapravo radi? Naime, Kristijano Ronaldo bi trebalo da dobije ulogu ambasadora te zemlje. Tačnije, da bude ključni faktor u dobijanju domaćinstva Saudijske Arabije (s Egiptom i Grčkom) za Svetsko prvenstvo 2030. godine. U narednih pet godina, Kristijano Ronaldo bi trebalo da zaradi dodatnih 500.000.000 evra, piše italijanska Gazeta.

Zanimljivo, Ronaldo bi mogao da se nađe u sukobu interesa s obzirom da je Portugal, zemlja za koju igra i u kojoj je rođen, zajedno sa Španijom i verovatno Ukrajinom kandidat za domaćinstvo Mundijala 2030. godine.

Kristijano Ronaldo
foto: EPA/JOSE SENA GOULAO

Portugalska zvezda napušta Evropu i elitni fudbal posle 20 godina u neverovatnom transferu koji je pomerio sve granice modernog fudbala. Sledeća meta kluba Al Nasr je Serhio Ramos, fudbaler PSŽ.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja