RONALDO POGAZIO SVOJU REČ! Ovako je Kristijano pričao nedavno: Hoću DOSTOJANSTVEN KRAJ karijere!
Foto: Balkis Press/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Okrenuo ploču

RONALDO POGAZIO SVOJU REČ! Ovako je Kristijano pričao nedavno: Hoću DOSTOJANSTVEN KRAJ karijere!

Fudbal -

Mesecima se spekulisali, a onda je postalo zvanično - Kristijano Ronaldo (37) je potpisao za Al Nasru, klub iz Saudijske Arabije.

Time je Portugalac postao vlasnik najvećeg ugovora u istoriji fudbala, pošto će za dve godine zaraditi 175 miliona evra. Nije da mu je novac potreban, nije da ova suma predstavlja problem za prebogate Arabijce. Ali su mnogi više iznenađeni činjenicom da je CR7 otišao daleko od najboljih liga i klubova.

A ne tako davno pričao je suprotno onome što je uradio.

Kristijano Ronaldo je pričao da ne vidi sebe u bogatim klubovima iz liga daleko od evropskog top nivoa. Bilo je to 2015. godine, a pre samo mesec dana je ponovio u, ispostaviće se, oproštajnom intervjuu kod Pirsa Morgana, u kom je nekim drugim izjavama pokrenuo proces raskida saradnje sa Mančester junajtedom.

- Još verujem da mogu da postižem golove i pomognem nacionalnom timu, pa i Mančester junajtedu, izjavio je Portugalac u pomenutom intervjuu engleskom novinaru Morganu koji je uzburkao javnost i najavio odlazak sa Old Traforda.

Pre sedam godina bio je još izričitiji da ga put na Bliski Istok ili u Sjedinjene Američke Države ne zanima.

- Da li bih igrao u MLS ili Ujedinjenim Arapskim Emiratima? Ostalo mi je još šest ili sedam godina i želim da završim karijeru na visokom nivou, dostojanstveno i u velikom klubu. To ne znači da mislim kako odlazak u SAD, Katar ili Dubai nije ispravan, ali ja sebe ne vidim tamo, pričao je Ronaldo u TV emistiji Džonatan Ros šou.

Jedno je govorio, drugo učinio. Nije ni prvi ni poslednji, ali ovaj potez sigurno će baciti senku na sve što je dosad uradio Ronaldo u svojoj karijeri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track