BIZARNA SITUACIJA NA OPROŠTAJU OD PELEA: Pojavio se dvojnik legende i napravio TOTALNU POMETNJU, novinari ga "opkolili"! (VIDEO)
Foto: Fernanda Luz / AFP / Profimedia

SAO PAULO

BIZARNA SITUACIJA NA OPROŠTAJU OD PELEA: Pojavio se dvojnik legende i napravio TOTALNU POMETNJU, novinari ga "opkolili"! (VIDEO)

Fudbal -

Na hiljade ljudi je prošlo pored i kroz stadion Santosa gde su satima čekali da se oproste od Pelea.

Kovčeg sa telom legendarnog Brazilca postavljen je na centar terena, a sunarodnici jednog od najvećih fudbalera svih vremena čekali su i po nekoliko sati kako bi odali poslednju počast.

U tužnoj atmosferi prisutni su ipak mogli da vide i jednu zanimljivu situaciju, pošto se ispred stadiona pojavio Nikanor Ribeiro, čovek koji je već 20 godina Peleov dvojnik.

Neverovatna sličnost je odmah primetna, a Nikanor se pojavio u dresu Santosa.

Izazvao je puno pažnje prisutnih, a posebno medijskih kuća, kamermana i novinara koji su ga okružili i tražili izjavu.

"Putovali smo zajedno, uvek je bio dobar prema meni. Upoznali smo se da snimamo reklame. Gotovo za svako Svetsko prvenstvo smo snimali zajedno, nažalost na poslednjem u Kataru to nije bilo moguće. Ostavio je iza sebe neverovatno nasleđe, puno će nedostajati", rekao je Ribeiro.

Navodno, Ribeiro je, pre nego što je postao Peleov dvojnik bio na operacijama oka u SAD i zbog toga je morao da se obrije. Nakon izlaska iz bolnice, brojni Amerikanci i Japanci su počeli da trče za njim tražeći da se slikaju i vičući "Pele, Pele!" i tako je shvatio da ima ozbiljnu sličnost sa čuvenim fudbalerom.

Podsetimo, fudbaler je preminuo 29. decembra u 83. godini, a u utorak 3. januara biće sahranjen nedaleko od stadiona na kom je proveo najveći deo bogate karijere.

Kovčeg sa njegovim telom proći će ulicama grada na putu ka najvišem groblju na svetu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track