NIKAD NE BI PREPOZNALI ZVEZDINOG LEGENDARNOG DEBELJUCU: Na pragu šeste decenije postiže golove! Ni KILOGRAMI nisu problem (VIDEO)
Foto: Starsport

SEĆATE LI GA SE?

NIKAD NE BI PREPOZNALI ZVEZDINOG LEGENDARNOG DEBELJUCU: Na pragu šeste decenije postiže golove! Ni KILOGRAMI nisu problem (VIDEO)

Fudbal -

U Crvenu zvezdu je došao kada je imao 33 godine kao veliko pojačanje nakon velikog iskustva u Bundesligi.

U pitanju je Brazilac, Ailton, koji je došao 2006. godine kao veliko pojačanje, ali u crveno-belom dresu se nije dugo zadržao.

Iako je tokom cele karijere važio za "jačeg" fudbalera, delovalo je da je u Beograd stigao sa viškom kilograma i nije bio blizu najbolje forme.

Danas, iako ima 49 godina, i dalje igra fudbal i i dalje postiže golove.

Na tradicionalnom novogodišnjem turniru u Nemačkoj, Ailton je igrao u dresu Verdera, kluba u kojem je proveo šest godina i doprineo je osvajanju trofeja.

Na snimku koji je objavio na društvenim mrežama vidi se da fudbalsku magiju nije izgubio, pa ni sada pred ulaskom u šestu deceniju, sa još više kilograma može da predribla dvojicu igrača, zatim i golmana i postigne gol.

"Moje vreme je prošlo, ali nisam izgubio umeće postizanja golova", poručio je Ailton koji je pogodak proslavio potezom koji je proslavio Kristijano Ronaldo.

Ailton je karijeru započeo u Brazilu gde je promenio nekoliko klubova pre nego što je iz Guaranija otišao u meksički Tigres.

Odatle je u oktobru 1998. godine pojačao Verder, gde se zadržao do leta 2004. godine kada je prešao u Šalke.

Godinu dana kasnije postao je fudbaler Bešiktaša, ali se šest meseci kasnije vratio u nemačku, na pozajmicu u Hamburg.

Na leto 2006. je stigao u Crvenu zvezdu, a klub je napustio u februaru naredne godine. Najpre je bio pozajmljen Grashopersu, a zatim je, leta 2007. ostvario transfer u Duisburg.

Do kraja karijere je promenio više niželigaških klubova, uglavnom iz Nemačke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track