MAKEDONCI IMAJU VIŠEGODIŠNJI PLAN! Lazarov: Iskreno verujem da ćemo za nekoliko godina igrati kao Norvežani
Foto: EPA/DANIEL KOPATSCH

SP U RUKOMETU

MAKEDONCI IMAJU VIŠEGODIŠNJI PLAN! Lazarov: Iskreno verujem da ćemo za nekoliko godina igrati kao Norvežani

Ostali sportovi -

Selektor rukometne reprezentacije Severne Makedonije Kire Lazarov izjavio je danas da očekuje dobre igre na predstojećem Svetskom prvenstvu i istakao da se vrednim radom mogu postići rezultati.

On je, na konferenciji za novinare pred početak Svetskog prvenstva, rekao da smatra da sadašnji sastav reprezentacije ima perspektivu i da će igrati zajedno dugi niz godina, kao i da očekuje za nekoliko godina da dostigne skandinavski stil – brzi rukomet i puno trčanja.

"Gradimo novu vrstu identiteta u našoj igri, igramo drugačiji rukomet nego ranije, što je teško ako se zna da smo proteklih godina uvek igrali veoma sporo i da je to bio jedan od naših zaštitnih znakova", rekao je Lazarov.

Makedonija
foto: Profimedia

Istakao je da veruje da će reprezentacija Severne Makedonije za nekoliko godina igrati kao Norveška, sa kojom se sastaje u prvom kolu Svetskog prvenstva.

"Od srca verujem da ćemo i mi za nekoliko godina postati Norveška, koja igra skandinavski rukomet, brzim i prepoznatljivim stilom igre", rekao je selektor makedonskih rukometaša Kiril Lazarov, a preneli lokalni mediji.

Svetsko prvenstvo u rukometu će se igrati u Poljskoj i Švedskoj od 11. do 29. januara 2023. godine.

Podmlađena reprezentacija Severne Makdonije će protiv Norvežana igrati 13. januara, a zatim slede mečevi sa Holandijom 15. januara i Argentinom dva dana kasnije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track