NEOČEKIVANI SUSRET NA AERODROMU: Lalatović naleteo na fudbalere Partizana, kamera zabeležila sve, evo kako je izgledalo FOTO
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

OČI U OČI

NEOČEKIVANI SUSRET NA AERODROMU: Lalatović naleteo na fudbalere Partizana, kamera zabeležila sve, evo kako je izgledalo FOTO

Fudbal -

Čarter letom iz Beograda za Antaliju, po redu letenja u 12:20, fudbaleri Partizana otišli su na drugi deo priprema, gde će ostati do 28. januara.

Zanimljive situacije zabeležene su na aerodromu Nikola Tesla u prestonici Srbije, gde je ekspedicija crno-belih naletela na fudbalere Radničkog iz Niša, koji su takođe odleteli za Tursku.

Tako su napravljene fotografije u toku srdačnog razgovora Nenada Lalatovića sa fudbalerima i stručnim štabom Partizana.

Nenad Lalatović, FK Partizan
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Kada je reč o crno-belima, o tome kako je tekao prvi deo trenažnog procesa u Beogradu, koliko su se promenili zahteva šefa Gordana Petrića, da li će crno-beli zaista biti i jači i bolji u novoj polusezoni i dokle može Partizan u Evropi, odgovarali su: Svetozar Marković, Siniša Saničanin i Marko Živković.

Nenad Lalatović, FK Partizan
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Iza vas je najduža pauza do sada – više od mesec dana ste odmarali. Koliko je bilo teško vratiti se u formu?

Živković Marko: Slažem se, baš je bila duga pauza. U ranijem periodu odmor nam je trajao malo manje od mesec dana. Nije bilo lako vratiti se svim aktivnostima. Što se tiče forme, navikli smo da budemo u tonusu i svako od nas je trenirao individualno u pauzi, tako da smo došli delimično spremni.

Siniša Saničanin: Nikad duža pauza, a možda i nikad duže pripreme, za razliku od nekih prethodnih. Svi smo profesionalci, tako da se vidi na treninzima da smo radili i za vreme pauze, da smo bili aktivni, što je veoma bitno, jer nam je zato bilo lakše da „uđemo“ u pripreme. Iskreno, teško podnosimo ovaj bazični deo, ali smo završili sa tim, a u Antaliji nas čeka lepši deo priprema kada su i utakmice.

Svetozar Marković: Sigurno je da smo se lepo odmorili i došli sveži na početak priprema. Imali smo nešto više od mesec dana pauze, tako da smo stigli da se odmorimo, ali i da malo treniramo i dođemo spremni i odmorni.

Šef stručnog štaba – Gordan Petrić u intervjuima ističe da insistira na porodičnoj atmosferi, na tome da provodite više vremena sa svojim porodicama, a da onda i sa jednim treningom dnevno, maksimalno motivisani, ulazite u ovaj trenažni proces.

Marko Živković: Šef to stalno ponavlja – da igramo za sebe i za svoje porodice. Kad smo išli na pauzu, rekao je da provedemo vreme sa porodicom i prijateljima i da se vratimo srećni na pripreme.

Novina na Teleoptiku je trenažno „brdo“, koje zna da bude i veoma naporno, čak toliko da zna i da pozli igračima u nekim drugim klubovima. Kako ste se adaptirali, da li ste i vi imali „mučnine” ili ste junački podneli?

Siniša Saničanin: Imamo na nekoliko dana trening na tom čuvenom „brdu“. Nije bilo povraćanja još uvek, a nadam se da neće ni biti. Naši kondicioni treneri doziraju sve kako treba, tako da je sve u najboljem redu.

Svetozar Marković: Dosta ekipa u dobrim ligama i klubovima tako trenira, tako da će i nama značiti i pomoći da se što bolje spremimo i da napredujemo.

Crno-beli u Turskoj ostaju 16 dana gde će odigrati 5 kontrolnih utakmica?

Marko Živković: Prošli smo ovaj deo priprema u Beogradu koji je malo teži, a sad idemo u Belek gde će fokus biti i na utakmicama, u kojima treba da sprovedemo ono što smo radili na treninzima. Spremni za to, jer smo više od 20 dana u trenažnom procesu.

1 / 6 Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Tokom pet utakmica, imate različite rivale, među kojima su i CSKA iz Moskve i Austrija iz Beča. Čini se da su odlične pripreme pred ono najvažnije, a to je Šerif i nastavak sezone.

Siniša Saničanin: Veoma je je važno da imamo dobre rivale na pripremama, to će nam biti neka vrste lične ocena, da vidimo gde smo. Bolje da igramo sa jakim rivalima, pa čak da ne bude rezultat u prvom planu, mada je u Partizanu to gotovo nemoguće. Tamo ćemo se videti i sa Sašom Zdjelarom, što će nam svima biti izuzetno drago.

Čitav pripremni period je zapravo i dobra uvertira za polusezonu, ali i utakmicu sa Šerifom?

Svetozar Marković: Sada zaista dolazi najlepši deo priprema gde igramo dosta utakmica. Teži deo priprema smo odradili u Beogradu, tako da će sve biti dobro u nastavku sezone.

Izborili smo proleće u Evropi, kako vidiš Partizan dalje?

Svetozar Marković: Ne bih da pričam unapred. Najvažnije je da pobedimo sada ove dve utakmice koje nam predstoje, protiv Šerifa. Ali i one su daleko, tako da imamo dosta vremena da se pripremimo za njih, da analiziramo i da, ako sve bude u redu, pobedimo u obe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track