BIVŠI FUDBALER MANČESTERA POSTAO SVEŠTENIK! Trošio je MNOGO, živeo je SKUPO a onda mu je ovaj susret PROMENIO ŽIVOT iz korena!
Foto: PA / PA Images / Profimedia

kakva transformacija

BIVŠI FUDBALER MANČESTERA POSTAO SVEŠTENIK! Trošio je MNOGO, živeo je SKUPO a onda mu je ovaj susret PROMENIO ŽIVOT iz korena!

Fudbal -

Filip Malrajn iza sebe ima veoma bogatu fudbalsku karijeru, delio je teren sa Bekamom, Gigsom, Skolsom, zarađivao je mnogo novca, živio je luksuzan život, ali mu se u jednom momentu sve to smučilo, i odlučio da se zamonaši.

Maljrajn se u jednom momentu okrenuo veri, te je postao i rimokatolički sveštenik.

- Sve je počelo tokom moje poslednje godine u Noriču. Postao sam nezadovoljan celim stilom života. Mi fudbaleri imamo predivan život i bio sam vrlo privilegovan, ali sam otkrio da imam prazninu. Bio sam šokiran, zašto nisam srećan kada imam sve što mladi žele - istakao je Malrajn u intervjuu za "Dejli Star".

Filip je otkrio kada se sve okrenulo "naglavačke".

- To me je pokrenulo na ponovnom putu istraživanja moje vere, vere koju sam imao kao mladić. Odlučio sam da se vratim kući nakon godinu dana i tada se sve okrenulo naglavačke. Počeo sam volontirajući u prihvatilištu za beskućnike. Odlazio sam na misu i redovan sam bio na molitvama. S verom sam ponovo imao osećaj ispunjenja. Fudbal donosi uspone i padove, a u veri je bilo nešto što mi je uvek davalo stabilan osjećaj zadovoljstva - objasnio je nekadašnji fudbaler.

Inače, Malrajn je sa Mančester junajtedom potpisao profesionalni ugovor 1996. godine, ali na Old Trafordu nije dobio ozbiljniju priliku, pa je odlučio da se preseli u Norič, čiji je dres nosio do 2005. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track