DA LI SMO BLIZU NAJVEĆEG TRANSFERA U ISTORIJI FUDBALA? Saudijci više ne kriju: Želimo Mesija, NOVAC nije problem!
Foto: EPA/MOHAMED MESSARA

zagrizli opasno

DA LI SMO BLIZU NAJVEĆEG TRANSFERA U ISTORIJI FUDBALA? Saudijci više ne kriju: Želimo Mesija, NOVAC nije problem!

Fudbal -

Kristijano Ronaldo postavio je krajem 2022. godine svetski rekord pošto je sa Al Nasrom iz Saudijske Arabije potpisao najveći ugovor u istoriji fudbala.

U pitanju je rekordnih 200 miliona evra po sezoni, odnosno zaradiće 500 miliona za dve i po godine.

Međutim taj rekord bi uskoro mogao da bude oboren.

Španski mediji preneli su senzacionalnu informaciju da Al Hilal, večiti rival Al Nasra, nudi neverovatnih 300 miliona evra po sezoni za Lea Mesija tačnije 900 miliona evra za tri sezone.

Ovu informaciju potvrdio je direktor Al Hilala Fahed Al-Mofarij prenose mediji u Dubaiju

"Pitao sam Faheda Al-Mofarija, koji je čelni čovek Al Hilala o mogućnosti da angažuje Mesija. Rekao mi je: 'Sve je isto kao i u slučaju Kristijana Ronalda. Ne radi se samo o interesu kluba ili igrača, ovo nije posao samo za naš klub. Svi saudijski klubovi imaju isti cilj, a to je veliki iskorak na koji nas je inspirisao naš ministar sporta' ", napisao je na društvenim mrežama novinar Eslam Magdi iz Dubaija.

Mesi ima ugovor sa šampionom Francuske do kraja sezone. Francuski mediji su ranije objavili da je Argentinac postigao usmeni dogovor sa čelnicima "svetaca".

Po ovom dogovoru, Mesi bi trebalo da produži ugovor do juna 2024. ili 2025. godine, a zarađivao bi 40 miliona evra po sezoni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track