PARTIZANOV KAPITEN SLOBODAN UROŠEVIĆ BEZ BELE ZASTAVE: Zvezdo čuvaj se! Nije još sve gotovo! Borićemo se!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

PORUKA IZ TURSKE

PARTIZANOV KAPITEN SLOBODAN UROŠEVIĆ BEZ BELE ZASTAVE: Zvezdo čuvaj se! Nije još sve gotovo! Borićemo se!

Fudbal -

Slobodan Urošević, kapiten fudbalera crno-belih, očekuje u prolećnom delu sezone jedan znatno bolji i moćniji Partizan. Klub iz Humske je u Turskoj, na pripremama u Beleku, pod komandom trenera Gordana Petrića.

Slobodan Urošević
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Za Kurir je o ambicijama Partizana, meču protiv Šerifa u Ligi konferencije, Crvenoj zvezdi, reprezentaciji Srbiji, neodlasku na prijateljsku utakmicu sa Amerikom, odnosu sa trenerom, pričao Slobodan Urošević.

Crno-beli borave u antalijskoj regiji, u mestu Belek, u staroj bazi hotelu "Sueno".

- U Turskoj radimo završni deo priprema. U Srbiji nas je vreme poslužilo. Čekaju nas kontrolne utakmice. Pokušaćemo da uđemo maksimalno spremni u domaće prvenstvo i osvojimo što više bodova - počeo je razgovor za Kurir Slobodan Urošević.

Partizan ima deset bodova manje u odnosu na Crvenu zvezdu, međutim, kapiten crno-belih se ne predaje, kada je u pitanju borba za titulu.

- Mi i dalje verujemo da možemo. Videćemo na kraju šta će biti. Mogu da obećam, da ćemo se boriti. A, onda na kraju, možemo da podvučemo crtu i vidimo da li je to bilo dovoljno.

Slobodan Urošević
foto: www.partizan.rs

Partizan igra šesnaestinu finala Lige konferencije, a protivnik je moldavski Šerif.

- Verujem da možemo proći. Mi kao klub, ko god da je sa druge strane, verujemo u sebe. Partizan to zaslužuje. Imamo protivnika po meri, od svih koje smo mogli da dobijemo u žrebu. Odlučivaće detalji, ko bude odlučniji proći će dalje.

Gordan Petrić, kao šef struke, će odraditi prve pripreme sa fudbalerima Partizana.

- Kada je letos preuzeo klub, samo je nastavio. Menjao je u hodu i to nam je mnogo pomoglo. Mi smo ušli polako u njegov sistem i sada će nam biti lakše ovde u Turskoj. Dobro se poznajemo, a to je najvažnije kada je krajnji rezultat u pitanju.

Gordan Petrić, Ivica Kralj
foto: www.partizan.rs

Gordan Petrić slovi kao miran i staložen čovek, pa smo pitali Uroševića koliko to utiče na igrače.

- Videli smo svi po njegovim izjavama kakav je Gordan čovek. Njegova smirenost nam mnogo donosi. Od nas je od početka tražio da se opustimo i igramo fudbal. Posebno kada smo bili u krizi. Videli su svi kako je to uticalo na nas.

Katar, Doha, konferencija za štampu, Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Mitrović, Svetsko Prvenstvo, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

Urošević je bio na spisku selektora Dragana Stojkovića za prijateljsku utakmicu reprezentacije Srbije u SAD, ali neće igrati u Los Anđelesu.

- Ostaje žal! Velika je čast biti pozvan i odigrati, da li prijateljski ili zvanični meč za Srbiju. Uvek ću se rado odazvati pozivu. Stav kluba je bio takav da ne možemo da idemo. Ja to podržavam, jer su ovo prve pripreme sa trenerom, moramo da budemo na okupu, zbog svega što nas čeka na proleće.

Svetsko prvenstvo u Kataru i igre reprezentacije Srbije nisu ocenjene dobro u zemlji.

- Glupo je da pričam o tome... Po meni, napravljen je veliki uspeh što smo uopšte otišli na Mundijal u Kataru. Igrali smo dopadljiv fudbal, porasli su nam apetiti i javnost je mnogo očekivala od reprezentacije. Stvorila se euforija i onda nam se desilo ono što nam desilo... Nismo prošli grupu, ali to nije neuspeh. Kod nas se od toga napravila klima kao da je katastrofa, a nama se jednostavno nije namestilo. Ništa, idemo dalje. Imaće momci sledeći put popravni.

Milan Borjan, Katar
foto: Dado Đilas

Slobodan Urošević je dobar prijatelj sa Milanom Borjanom, koji je na Mundijalu u Kataru, kao golman Kanade, bio žestoko vređan od strane navijača Hrvatske.

- Uvek sam mišljenja da sport treba da bude čista sredina. Da se ne meša ni politika, ni bilo šta drugo. Ne podržavam sve to. Fudbal treba da igraju svi, tu nema mesta mržnji, nasilju. Fudbal treba da bude zabava za sve, da svi uživamo u njegovoj lepoti - završio je Urošević.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track