BIVŠI ZVEZDIN DEFANZIVAC GOVORIO O POVRATKU NA MARAKANU: Miloš Degenek se javio Kuriru iz Amerike i objasnio kako stoje stvari
Foto: www.crvenazvezdafk.com

može li treći put

BIVŠI ZVEZDIN DEFANZIVAC GOVORIO O POVRATKU NA MARAKANU: Miloš Degenek se javio Kuriru iz Amerike i objasnio kako stoje stvari

Fudbal -

Miloš Degenek u Crvenoj zvezdi! Po treći put. Tehnički teško izvodljivo, ali ne i nemoguće.

Miloš Degenek
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nekadašnji fudbaler crveno-belih Miloš Degenek javio se Kuriru iz Amerike i otvoreno pričao o mogućem povratku na Marakanu. Mogućnost dolaska rođenog Kninjanina u Srbiju pojavio se pre nedelju dana, kada je ponovo postao aktuealn odlazak Aleksandra Dragovića u Sampdoriju.

Austrijanac srpskog porekla nezadovoljan je što mu je uprava Crvene zvezde zabranila odlazak na šestomesečnu pozajmicu u Sampdoriju, posle poziva Dejana Stankovića. Očigledno je zadovoljan ostvarenjem dečačke želje da obuče crveno-beli dres i ispunjenjem sna svom deda Zlativoju, tako da sad želi nove izazove i igranje u Seriji.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Šta će se po pitanju Aleksandra Dragovića desiti pokazaće naredne nedelje. Ono što je sigurno jeste da Miloš Degenek voli Crvenu zvezdu, ali i da je svestan realnosti, o čemu je i govorio otvoreno za Kurir. Nedavno je po drugi put postao otac, kada mu je supruga Aleksandra rodila sina Teodora.

Pitali smo Degeneka da li postoji opcija da se vrati na Marakanu.

- Pa, vidi, zaista ne znam šta može da se desi. Zvezda je veliki klub, moj klub, moja kuća... Klub koji najviše volim. Ne znam šta se trenutno dešava, da li neko ide, ili dolazi, ali sigurno da moj povratak nije realan. Posebno dok ima pet kvalitetnih štopera, plus dosta mladih i perspektivnih - rekao je Miloš Degenek za Kurir i nastavio:

- Sa druge strane, lep je osećaj, kad se pojavi mogućnost da treći put obučem dres Crvene zvezde. To bi bilo lepo za mene, ali da li je izvodljivo i realno, i da li narod to želi je druga stvar.

Miloš Degenek
foto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

Reprezentaivac Australije imao je sjajnu sezonu u Kolambusu iz Ohaja, a onda i na Svetskom prvenstvu u Kataru, kada je sa Kengurima uspeo da se plasira u eliminacionu fazu.

- Ja sam vezan ugovorom za Ameriku. Zadovoljan sam kvalitetom lige i kako napreduje fudbal u SAD. Imam još godinu dana ugovora, pa ćemo videti šta će klub da uradi. Osećam se super, u Kolambusu me tretiraju kao lidera ekipe i kao bitnog igrača. Videćemo, još nismo krenuli u priče oko produžetka ugovora, ali verujem da će i to uskoro da dođe na dnevni red - bio je iskren u razgovoru za Kurir Miloš Degenek.

Dres Crvene zvezde Miloš Degenek je nosio u dva navrata. Prvi put kada je posle Mundijala u Rusiji stigao na Marakanu 2018. godine, da bi posle jedne sezone i igranja u Ligi šampiona ostvario milionski transfer u saudijski Al Hilal. Posle nepunih godinu dana vratio se na Marakanu i nosio Zvezdin dres do 2022. godine, kada je po drugi put napustio Ljutice Bogdana i kao slobodan agent potpisao za američki Kolambus iz Ohaja.

Miloš Degenek
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pauzu pred Svetsko prvenstvo u Kataru iskoristio je Miloš Degenek i u Beogradu trenirao sa fudbalerima Crvene zvezde, kada se dobro upoznao sa šefom struke crveno-belih Milošem Milojevićem. Tih nedelja više nego pohvalno o njemu je pričao legendarni Vladimir Petrović Pižon.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track