ZNAM KO KOLIKO MOŽE, A KO JOŠ TREBA DA RADI: Ove reči trenera Crvene zvezde mogle bi da zabrinu pojedine fudbalere šampiona
Foto: www.crvenazvezdafk.com

kraj priprema

ZNAM KO KOLIKO MOŽE, A KO JOŠ TREBA DA RADI: Ove reči trenera Crvene zvezde mogle bi da zabrinu pojedine fudbalere šampiona

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde završili su pripreme u Turskoj, pobedom u poslednjoj utakmici nad ekipom Austrije iz Luštenaua, rezultatom 3:2.

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Trener Miloš Milojević zadovoljan je urađenim. Šampion države odigrao je šest kontrolnih mečeva, upisao pet trijumfa i samo jedan poraz, od Ludogoreca (2:3), uz gol razliku 13:8.

Trener Milojević u svakoj utakmici je mnogo kombinovao, trudio se da svim igračima da šansu. Uzgred, pripremne utakmice za to i služe i ne mogu da budu reper u stvarnu formu ekipe.

Crvena zvezda u poslednjoj liniji od štopera ima Strahinju Erakovića, Aleksandra Dragovića, Nemanju Milunovića, Radovana Pankova i Stefana Lekovića. Tu je i Uroš Spajić koji će biti spreman u aprilu. Oni će biti zaduženi da sačuvaju neprobojnost gola Milana Borjana. Vrlo je moguće da Zvezda do kraja prelaznog roka reši pitanje napadača, a da li je odbrana položila ispit videćemo kad počne prvenstvo.

Miloš Milojević
foto: Fk. Crvena zvezda

Posle meča sa Austrijom Luštenau šef struke Crvene zvezde izneo je svoje utiske.

- Sadržajna utakmica... Na početku smo bili izuzetno nadmoćni, ali to nismo krunisali golom, potom smo iz predostrožnosti menjali i rotirali, kako igrački, tako i poziciono, pa je onda to delovalo nestabilno u periodima. Ipak, dobro je pripeme završiti pobedom, ali i time da su svi dobili minute, tako da imamo jasnu sliku ko može, a ko mora još da radi - rekao je Miloš Milojević i dodao:

- Mnogo dobrih situacija i prilika, što me raduje, jer na tome radimo. Nema opravdanja, ali sa igračima koji nisu klasični centarfori, a igrali su kao najistureniji sam zadovoljan u smislu kako su odgovarali zadacima, ali sa jednim klasičnim napadačem, to bila drugačija slika i više postignutih golova. Zalaganje, trčanje i odnos prema igri je za svaku pohvalu.

Nemanja Milunović, Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nije bilo ozbilnijih povreda u Antaliji, što je uvek dobro konstatovati na kraju priprema.

- Zadovoljan sam time što je većina igrača zdrava. Bilo je sitnijih povreda koje je prouzrokovao tvrđi teren u Turskoj, ali da ne kukamo sad... Nema krupnih povreda koje igrače mogu da odvoje od terena duže vreme, a generalno sam zadovoljan svim urađenim na pripremama, osim onih 45 minuta protiv Ludogoreca - podvukao je Milojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track