OTVORENA MRŽNJA PREMA DUŠANU TADIĆU! Snajder uz pivo i grickalice zarežao: Srbina treba izbaciti iz tima, da bi Ajaksu bilo bolje!
Foto: EPA/Robert Ghement, EPA/Maurice Van Steen

ne voli strance

OTVORENA MRŽNJA PREMA DUŠANU TADIĆU! Snajder uz pivo i grickalice zarežao: Srbina treba izbaciti iz tima, da bi Ajaksu bilo bolje!

Fudbal -

Ajaks igra loše, trenutno su tek peti u prvenstvu Holandije. Uprava kluba smenila je trenera Alfreda Šrojdera, tako da će gigant iz Amsterdama u narednom periodu dobiti novog šefa struke.

Dušan Tadić
foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Dok se to ne desi Ajaks, ovako posrnuo kakav jeste, glavna je tema u holandskoj sportskoj javnosti. Nekadašnji fudbaler Kopljanika i bivši reprezentativac Holandije Vesli Snajder (38) pronašao je dežurnog krivca u liku kapitena Ajaksa i srpske fudbalske reprezentacije Dušana Tadića (34).

On više ne krije otvorenu netrpeljivost prema iskusnom fudbaleru. Žestoko ga kritikuje mesecima, ne birajući reči. Na njegovom udari našao se i novajlija iz Glazgova štoper Kelvin Besi, koji je letos stigao za 23.000.000 evra iz Škotske.

- Pod broj jedan! Tadić mora da se izbaci iz tima. Pod broj dva! Besiju mora da se da karta u jednom smeru, da se vrati tamo odakle je došao - rekao je Vesli Snajder gostujući u TV emisiji "Veronika Ofsajd", dok su na stolu ispred njega stajali krigla sa pivom i grickalice.

Nisu samo Srbin i Nigerijac sa engleskim pasošem meta Holanđanina, već i Meksikanci Edson Alvarez i Horhe Sančez. Neko bi rekao da je Snajder ksenofob, jer napada isključivo strance.

- Nisam fan Alvareza. Prošle nedelje sam rekao nešto i za Sančeza. Moj mejlboks je prepun komentara Meksikanaca, koji nisu srećni zbog onoga što govorim. Ne znam da li se utakmice Ajaksa prenose u toj zemlji, ali valjda mogu da pogledaju i da vide da su obojica užasni - tvrdi Vesli Snajder.

Dušan Tadić
foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dušan Tadić igra svoju petu sezonu u dresu Ajaksa u koji je došao 2018. godine. Sa klubom je osvojio tri titule, dva Kupa i jedan Superkup Holandije. Dosad je odigrao 145 utakmica i dao 69 golova, više od Snajdera koji za pet sezona u Ajaksu (2002-2007) ima 126 mečeva i 43 gola, samo jednu titulu, dva Kupa i jedan Superkup.

Srbin je ušao u odabrani krug legendi Ajaksa kao što su Denis Bergkamp, Jari Litmanen, Frank Rajkard, Mark Overmars, Edvin van der Sar, Luis Suarez... Očigledno Snajderu radi ego...

Dušan Tadić
foto: Profimedia

Dušan Tadić nikada dosad nije direktno u holandskim medijima odgovarao na brutalne, bezobrazne i nepristojne prozivke od strane Veslija Snajdera na njegov račun. Uglavnom je pričao na terenu golovima i asistencijama.

- Naravno da nekim ljudima to ne odgovara, kada ste stranac pogotovo. Kada se izgubi, kada ne namestite gol, ili ga ne date, prvi ste na udaru. To je normalno. Treba da znaš ko si i šta si i da se ne osvrćeš - rekao je Tadić.

Šta je sve Snajder pričao o Tadiću

27. januar 2023.

- Izbacite Tadića iz tima!

15. oktobar 2022.

- Tadićev agent ima veliku moć u Ajaksu.

20. septembar 2022.

- Taj momak se potpuno izgubio i počinje da deluje sramotno. Tadića treba staviti na klupu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track