KAKVA BOMBA, TSC PRODAJE IGRAČA U ITALIJU ZA 2.000.000 EVRA: Mladi napadač koga je želeo Anderleht na putu za PARMU
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

ludilo

KAKVA BOMBA, TSC PRODAJE IGRAČA U ITALIJU ZA 2.000.000 EVRA: Mladi napadač koga je želeo Anderleht na putu za PARMU

Fudbal -

Neverovatne vesti dolaze iz Italije. Parma, vlasnik četiri velika evropska trofeja odlučio je da pazari u Srbiji.

Petar Ratkov
foto: Starsport/Srđan Stevanović

I to ne u Crvenoj zvezdi i Partizanu, već u TSC iz Bačke Topole. Naime, kako piše Sportklub, mladi napadač Petar Ratkov mogao bi da ode u Italiju, pošto je Parma spremna da izdvoji 2.000.000 evra za momka koji ima samo 19 godina.

Italijanski mediji sa druge strane pišu da bi angažman Petra Ratkova bio transfer kojim se ulaže u budućnost, jer skauti italijanskog kluba u mladom napadaču vide ogroman potencijal, koji je prema portalu Transfermarkt procenjen na 600.000 evra. U Parmi imaju plan da kupe Ratkova i ostave ga do leta u TSC, kada bi se preselio u pokrajinu Emilija Romanju. Pored mladog Srbina, Parma je skautirala i još mlađeg Poljaka Mateuša Kovalskog (18), napadača Jagelonije, čija je vrednost 300.000 evra.

TSC je na slatkim mukama, pošto je na adresu kluba stigla za istog igrača ponuda od strane Anderlehta, najvećeg kluba u Belgiji. Ljubičasti iz Brisela nude manje novca od Italijana, uz bonuse ceo transfer bi mogao da iznosi 1.500.000 evra. Po svemu sudeći, Italijani su u prednosti.

Petar Ratkov
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Petar Ratkov ima 19 godina, visok je 193 centimetra, a ove sezone upisao je 21 utakmicu u dresu TSC, 19 u Superligi i dve u Kupu Srbije. na terenu je proveo 1.203 minuta, dao pet golova i imao jednu asistenciju. Rođen je u Beogradu, a pored srpskog poseduje i hrvatski pasoš, pa u zapadnoj Evropi ne bi imao status stranca.

Anderleht je poslednjih godina sa manje-više uspeha kupovao u Srbiji. Dobre transfere ostvarili su dovođenjem Aleksandra Mitrovića iz Partizana za 5.000.000 evra i nešto ranije Luke Milivojevića iz Crvene zvezde za 2.700.000, dok nisu imali sreće sa Lukom Adžićem kojeg su na Marakani kupili za 800.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track