ZAGRLJAJ KOJI JE IZAZVAO NEVIĐENI HAOS: Ukrajinski fudbaler ZAGRLIO Rusa, pa se pokajao i izvinjavao (VIDEO)
Foto: Printscreen

BURNE REAKCIJE

ZAGRLJAJ KOJI JE IZAZVAO NEVIĐENI HAOS: Ukrajinski fudbaler ZAGRLIO Rusa, pa se pokajao i izvinjavao (VIDEO)

Fudbal -

Umesto da njihov potez posluži kao primer dobrih odnosa između dvojice sportista iz država koje su u sukobu, Ukrajinac je morao da se izvinjava sunarodnicima.

Ruslan Malinovski je početkom 2023. godine pojačao Olimpik iz Marseja i već na trećoj utakmici u Francuskoj za protivnika je imao fudbalera iz Rusije, Aleksandra Golovina.

Marsej i Monako su u 20. kolu francuske Lige 1 odigrali bez pobednika 1:1, a trenuci nastali posle utakmice izazvali su puno pažnje.

Malinovski se srdačno pozdravio sa Golovinom i zagrlio uz po koju razmenjenu rečenicu.

Zbog sukova njihove dve države, ovakav gest je oštro osuđen od strane Ukrajinaca, pa je fudbaler Marseja morao da se pravda i izvinjava.

"Želim da se izvinim Ukrajincima zbog reakcije na potez igrača Monaka. Razumem da bi bilo bolje izbegavati ruske sportiste, ali prišao mi je i pozdravio se", poručio je Malinovski na društvenim mrežama.

On je rekao i da se ne bi takmičio protiv sportista iz Rusije da se bavi pojedinačnim sportom, ali da je u timskim sportovima drugačija situacija.

Malinovski je u Marsej stigao na pozajmicu iz Atalante, a prethodno je igrao za Genk, Zorju i Šahtjor, dok je Golovin iz CSKA prešao u Monako 2018. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track