PERICA OGNJENOVIĆ OTIŠAO U "RAT", RADIĆE U UKRAJINI: Postao je trener Metalista iz Harkova, to mu je najveći izazov u karijeri
Foto: www.fcmetalist.com.ua

hazarder

PERICA OGNJENOVIĆ OTIŠAO U "RAT", RADIĆE U UKRAJINI: Postao je trener Metalista iz Harkova, to mu je najveći izazov u karijeri

Fudbal -

Dok većina fudbalera i trenera napušta Ukrajinu i tamošnje klubove, Perica Ognjenović uradio je suprotno.

Perica Ognjenović
foto: www.fcmetalist.com.ua

Metalist iz Harkova novi je klub Perice Ognjenovića (45), gde će on obavljati dužnost prvog trenera ekipe. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Reala iz Madrida igrajući za Dinamo iz Kijeva stekao je ugled i poverenje u Ukrajini.

Ovo će mu biti četvrti posao u trenerskoj karijeri. Počeo je 2015. u mlađim katedetima Crvene zvezde, potom je radio u FSS, gde je bio član stručnog štaba selekcija do 17 i 18 godina. Poslednji angažman imao je u Republici Srpskoj, u Zvijezdi iz Bijeljine.

- Veoma mi je drago što sam dobio priliku da radim u Metalistu. Znam da je ovo dobar klub koji je ranije pokazivao veoma ozbiljne rezultate u evropskim kupovima. Želim da vam kažem da svi u Evropi još uvek pamte ovaj slavni klub, znaju ga. Veoma sam zahvalan rukovodstvu Metalista na poverenju i ovom imenovanju - rekao je Perica Ognjenović za sajt FK Metalist, koji se nalazi na pripremama u Turskoj.

S obzirom na ratna dejstva u Ukrajini i činjenicu da se ne zna kada će biti okončana, potez Perice Ognjenovića može da se nazove hazarderski. On se trenerskim poslom bavi već nekoliko godina, ali je preuzimanje Metalista iz Harkova definitivno njegov najveći izazov u karijeri.

- Metalist je poznat po svojim neverovatnim i brojnim fanovima. Zaista imam sa čime da uporedim, jer sam dugo godina igrao i radio u Srbiji, svi znaju koliko su naši navijači strastveni. Jako mi je žao zbog onoga kroz šta navijači Metalista i Ukrajinci uopšte moraju da prođu danas. Želim da naš tim bude radost za ljude iz Harkova, da im naša igra daje pozitivne emocije. Zato ću učiniti sve da igramo srcem za ove ljude i da završimo što više na prvenstvenoj tabeli - rekao je Perica Ognjenović.

Perica Ognjenović
foto: FSS

Metalist je godinama važio za treći klub Ukrajine, iza kijevskog Dinama i Šahtjora iz Donjecka. Redovno je igrao u evropskim takmičenjima i ostvarivao dobre rezultate. Bili su šampioni SSSR 1981. godine, dok im je u Ukrajini najbolji plasman drugo mesto u prvenstvu u sezoni 2012/2013. Zanimljivo, dosadašnji trener Metalista Oleg Ratij ostao je da radi u stručnom štabu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track